Natten mellan fredag och lördag klippte tjuvar sönder staketet in till PGA i Bara och stal verktyg och maskiner till ett stort värde.

Gärningsmännen bröt sig även in i en husvagn där polska gästarbetare bor och stal deras mobiler, datorer och Playstation.
Stölderna genomfördes någon gång mellan 18 på fredagskvällen och 10 på lördagen.
Bland det stulna finns en högtryckstvätt, trimmer, två gräsklippare, motorsågar, verktygsskåp, svets, en laddningsstation och 25 kommunikationsradio.
Dessutom stals dieselolja och bensin, datorer, mobiler och ett playstation.
Brottsplatsundersökning är gjord.

Ur Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Gå gärna in på GALLERI KVIS hemsida, i bloggen kan ni finna information om aktuella utställningar.

16:e maj kl 18.00 är det föredrag! 

Läs mer om GALLERI KVIS på hemsidan:

GALLERI KVIS

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Här samlades 3 000 personer för ett möte år 1395 som slutade med att kung Albrekt av Mecklenburg och hans son frigavs. Platsen var riksborgen Lindholmen som då var en imponerande försvarsanläggning.
I dag består platsen av en liten kulle.

För tio år sedan började konstnären Bertil Lundahl intressera sig för Lindholmen som i dag benämns som Lindholmens borgruin.

Han har letat i historieböcker efter fakta och med hjälp av sin egen fantasi skapat motiv som ger en fingervisning om hur det kan ha sett ut vid borgen som byggdes på 1300-talet.
Just nu pågår en utställning på Garvaregården i Trelleborg med de drygt 20 oljemålningar som han gjort på temat. Flera av dem finns också med i en folder som getts ut av Romeleås och sjölandskommittén.

Läs mer på Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Skabersjöskolans elevantal ökar, både i grundskolan och på förskolan. Nu är skolan i behov av en tillbyggnad av sitt kök.

Eftersom skolan är förklarad som byggnadsminne har fastighetsägaren tagit kontakt med länsstyrelsen. När en ansökan om bygglov lämnas in till bygg- och miljönämnden blir länsstyrelsen remissinsatns.
– Vi har bokat in ett möte med dem, berättar Patrik Arehov som är förvaltare på Skabersjöbygdens fastighets AB som äger fastigheten.
– Vi tyckte att det var lika bra att börja diskussionen hos länsstyrelsen så att vi får veta vad vi får och inte får göra.
Planerna befinner sig i ett tidigt skede. Det som planeras är en tillbyggnad på baksidan av huset.

Läs mer på Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Svedala kommun deltar i Krisberedskapsveckan 8-14 maj 2017. Det är en nationell kampanjvecka för att få dig som bor i vår kommun att börja reflektera över hur du tillgodoser behovet av mat, vatten, värme och kommunikation om viktiga samhällsfunktioner som el-, vatten- och telekommunikationer slutat fungera.

- Alla landets kommuner har en viktig roll i samhällets beredskap inför svåra påfrestningar. Intresset hos allmänheten för frågor som handlar om vår säkerhet och beredskap är dessutom större än på länge. Förberedda och engagerade invånare stärker vår kommuns samlade krisberedskap. Därför deltar vi i Krisberedskapsveckan, säger Mikael Jönsson, säkerhetschef i Svedala kommun.

Kampanjen ska väcka tankar
”Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?” Det är budskapet under årets kampanjvecka och syftar till att väcka tankar om den egna beredskapen och det egna ansvaret för att klara vardagen om viktiga samhällsfunktioner plötsligt inte fungerar som vi är vana vid.

- Krisberedskapsveckan ska öka kunskapen hos invånarna om den lokala riskbilden och hur vi kan förbereda oss för olika händelser då viktig kommunal verksamhet drabbas av störningar. Det här är kunskap som invånarna behöver ha för att kunna förbereda sig och bidra aktivt vid en händelse, säger , säger Fredrik Kristell, krisberedskapssamordnare i Svedala kommun.

Så här informerar vi
Vi kommer att ta tillfället i akt att ge dig som bor i kommunen olika tips hur du hanterar den egna beredskapen samt berätta om hur vi informerar och vilka kanaler vi använder i händelse av kris eller större händelser som påverkar din vardag.

Bland annat kommer vi under veckan här på webbplatsen samt i sociala medier ge olika former av tips via kortare filmer, bilder och annat kampanjmaterial. Vi kommer även visa den speciella sektionen på förstasidan av svedala.se som vi använder vid större händelser.

Träffa FRG, frivilliga resursgruppen
FRG, frivilliga resursgruppen, kommer att dela ut flygblad och vattenflaskor samt visa upp en hemberedskapslåda för att på detta sätt göra invånarna medvetna om vikten av att ha en egen beredskap.

Program FRG


Fredag 12 maj kl 13_30 - 14:30 på Hemköp i Svedala
Fredag 12 maj kl 15:00 - 17:00 på ICA Svedala
Lördag 13 maj kl 11: - 13:00 på ICA Bara

Från Svedala Kommuns hemsida:

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

En aktivitetspark ska byggas vid Spångholmsskolan i Bara och nu bjuds Baraborna in för att vara med och tycka till vad som ska ingå i parken.
– Det enda önskemål som finns är att en löparslinga ska gå runtom parken, konstaterar fritidschef Johanna Kandell.

Det är hon och Linda Wemmert som är ordförande i Bara friidrottsklubb som bjuder in till mötet. Friidrottsklubben har fått 1,4 miljoner kronor i bidrag av Mats Paulssons stiftelse för att bygga parken. Svedala kommun upplåter en markbit vid Spångholmsskolan och kommer också att sköta driften av parken. Kommunen går inte in med några ytterligare pengar i projektet.

Nu vill klubben och Svedala kommun låta Baraborna vara med och tycka till om hur parken ska utformas.
– Vi kan kalla det för ett kreativitetsmöte, beskriver Johanna Kandell. Vi vill ha in förslag men sedan är det givetvis så att det inte kommer att finnas möjlighet att genomföra alla idéer.

Läs mer på Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Valborg 1valborg 2Valborg 3Valborg 4Valborg 5Valborg 6

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

2017 05 02 13h09 20

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Tvillingdammarna Värbyvägen.

Bålet tänds kl 20.00

Värby Villastads ordförande hälsar våren välkommen och sångföreningen Lyran sjunger de traditionsenliga sångerna.

Välkomna!

Ett samarbete mellan Värby Villastad och Bara Scoutkår.

unnamed

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Villaföreningen behöver grenar o ris till vårt gemensamma Valborgsmässobål.

Du som har något som Du vill bli av med ring Göran tel 447614 eller Bengt tel 447327. OBS Materialet skall vara buntat i hanterbara knippen och grenarna får inte vara grövre än 3 cm. Vi kommer o hämtar.

Styrelsen

 

ladda ned

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Sida 2 av 135

2
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Login