Ungdomsverksamheten Öppen Hall som bedrivs nere på Spångholmsskolan har återigen haft inbrott i sina lokaler. För tredje gången på kort tid har man haft inbrott i sitt café, den här gången har en 40-tums plasma-TV stulits, något som verkligen upprör dom ungdomar som regelbundet besöker lokalerna och deltar i verksamheten.

Öppen Hall, en verksamhet som nu är inne på tredje året och som håller öppet varje tisdag och fredagkväll är mycket uppskattad av ungdomarna. Målgruppen är högstadieeleverna och över hundra ungdomar besöker verksamheten varje vecka.

Alla berörda är mycket besvikna över det inträffade, dom som gjort inbrott har uppenbarligen känt till att TV:n förvaras inne i lokalen, då den inte på något sätt är synlig - dörren in till lokalen har sparkats in. Händelsen kommer att polisanmälas.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
En bilstereo blev bytet för två tjuvar som i förra veckan gjorde inbrott i en bil nere på Spångholmsgatan under natten till torsdagen. När de två männen upptäckte att de betraktades av boende i området så försvann dom från platsen i egen bil.
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Två av fem dagbarnvårdare varslas i Bara. Anledningen är allt färre föräldrar vill placera sina barn hos dagbarnvårdare.  - Det gör att valfriheten minskar radikalt. Alla barn passar inte i så stora grupper, säger Bodil Petersson. Hon har arbetat som dagbarnvårdare sedan 1970 och att antalet dagbarnvårdare nu minskas rejält i Bara, ser hon som en stor förlust.  - Det blir väldigt sårbart för oss och skapar oro bland föräldrarna. Barngrupperna tvingas splittra, säger hon.

Läs mer på Lokaltidningen.se

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

MEDDELANDE TILL ALLA SOM KOMMER ATT ANSLUTA SIG TILL VÅRT GEMENSAMMA AVTAL FÖR NATURGAS.


I VILLAFÖRENINGENS INFORMATIONSBLAD HAR FÖRENINGEN ANGIVIT ATT GASAVTALET SKA SENAST MÅNDAGEN DEN 20 APRIL SKICKAS  TILL GÖTEBORGS ENERGI. DET ÄR NU INTE LÄNGRE SÅ BRÅTTOM. DU KOMMER UNDER NÄSTA VECKA, PER POST, ATT FÅ BREV OCH AVTALSBLANKETT FRÅN LEVERANTÖREN.

Bengt Ohlsson
Ordf

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Image
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Hela Bara och totalt 8000 kunder i Staffanstorp och Svedala kommun drabbades strax efter klockan 19 av ett strömavbrott. 2000 av de strömlösa är Eons kunder. Några hushåll i Staffanstorp fick tillbaka strömmen tio minuter över åtta. Tjugo minuter senare hade de flesta av Eons kunder fått tillbaka strömmen, endast 40 kunder var fortfarande strömlösa.

– Vi har konstaterat att det har brunnit i transformatorstationen, säger Jonas Andrén på Eons pressjour. - Läget är prekärt. Alla de fem kablar från Eon som vi får ström på slogs ut. Nu har vi fått igång två. Vi klarar oss tack vare omkopplingar, det varma vädret och att det är helg, säger Stefan Wessmén, nätchef på Staffanstorps Energi AB.

Läs mer på Sydsvenskan.se 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

VIKTIGT MEDDELANDE TILL ALLA SOM ANMÄLT INTRESSE FÖR GEMENSAMT AVTAL FÖR EL-KRAFT OCH NATURGAS

Villaföreningens styrelse har nu slutfört upphandlingen av el-kraft och naturgas. Vår rekommendation till Er är att Ni tecknar treårsavtal med respektive företag med villkor enligt nedan. Ni kommer inom kort att få avtalsblankett direkt från leverantören som Ni ska fylla i och underteckna. Svarskort/avtalsblankett för el-kraft med kuvert bifogas.Det är viktigt att fylla i uppgifter angående personnummer, anläggningsID och områdesID, se era nuvarande fakturor. Obs! Det ska vara samma person som står för fakturan idag som tecknar nytt avtal.

Erhållna priser är förmånliga. Leverantörerna kan ej garantera angivna priser om inte avtalen skickas in i tid enligt nedan:

NATURGAS
Leverantör: Göteborgs Energi, Box 53, 401 20 Göteborg.
Fast naturgaspris under tre år, 2009-07-01 tom 2012-06-30.
Pris: 30,13 öre/kWh exkl moms och gällande energi- och koldioxidskatt för naturgas. Inga fasta avgifter tillkommer.
OBS! Gasavtalet måste snarast, senast måndagen den 20 april skickas till leverantören. OBS!

EL-KRAFT
Leverantör: Vattenfall AB, 461 20 Trollhättan.
Fast elpris under tre år, 2009-07-01 tom 2012-06-30.
Pris: 46,5 öre/kWh exkl moms och gällande energiskatt och moms. Inga fasta avgifter tillkommer.
OBS! El-avtal måste omgående, senast onsdagen den 15 april skickas till leverantören. OBS!

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Marie-Louise Arendt, säkerhetschef i Vellinge kommun, berättade på villaföreningens årsmöte om Vellinge kommuns nätverk "Uppsikt Vellinge". Ett mycket genomtänkt koncept som slagit väl ut och som visat sig verkligen fungera i praktiken! 

Uppsikt Vellinge

Upprinnelsen var branden på skolan i Vellinge 2007. Man har också i Vellinge kommun haft stora problem med vandalisering som sönderslagna busskurer, förstörda bilar, krossade fönsterrutor på skolor, vandaliserade badhytter och annat. Man hade också under en period problem med bränder spritt över hela kommunen. En s.k molotovcocktail kastades vid ett tillfälle mot Göran Holms bostad. Man har också haft stora problem med drogmissbruk och langning till minderåriga.

Initiativet att hitta en lösning på problemen med vandaliseringen och den allmänna upplevda otryggheten bland människor som vistas ute sena kvällar och nätter blev det som sedan ledde till "Uppsikt Vellinge".

Man har konstaterat att den mesta av skadegörelsen sker mellan klockan 22-03. Men började då att fundera i riktningen - vem är vakna vid den tiden som det händer? Svaret är tidningsbärare, bussförare, taxichaufförer med flera. Dom som idag deltar i samarbetet är bland andra: Arriva, fältgrupperna, hemtjänsten, olika försäkringsbolag, SydSec bevakning, polisen, nattpatrullen, kyrkan, Vellinge taxi, Vellingebostäder, kommunens sjuksköterskor. Svenska kyrkans ungdomsverksamhet är själva navet i hela organisationen.

Syftet med samarbetet och nätverket är att förebygga skadegörelse, få fast förövare och minska den upplevda otryggheten. Dom främsta fördelarna med nätverket är att det nu finns fler vakande ögon i natten, förövarna är inte osynliga. Nätverket skapar också en samverkan mellan olika aktörer och en trygghet för både ungdomar och vuxna som vistas ute på nätterna - de är inte ensamma.

Vad man gör rent konkret inom nätverket är helt enkelt att man håller koll, håller kontakt, samverkar, ber varandra om hjälp samt byter information och tips. Nätverket skall inte vara betungande för dom som deltar, det handlar om att skapa en trygghet för dom som är med och behöver det. Tanken är helt enkelt att dom som rör sig i kommunen vid den kritiska tiden håller koll och infomerar.

  • Uppsikt Vellinge har i största mån försökt att samarbeta med dom som jobbar med ungdomarna. Fritidsledare kan många gånger snappa upp var ungdomar träffas. Väktare lär känna ungdomarna ute på fritidsgårdarna, detta underlättar kommunikationen med ungdomarna. Man försöker i första hand att engagera yngre personal som kan ha lättare för att etablera kontakt med ungdomarna. 
  • Busschaufförer kan informera fältgruppen exempelvis om man har ett gäng stökiga ungdomar som dom släpper av. Fältgruppen kan då ta sig dit för att kolla läget, det skall inte uppfattas som regelrätt bevakning. Civilklädda poliser har också vid olika tillfällen engagerat sig i arbetet.
  • Personal som arbetar på bensinmackar och restauranger med sena öppettider kan kontakta nätverket om bråk eller oroligheter. Detta gör att sådan personal känner sig tryggare - man har någon att kontakta om det behövs. Fältgruppen kan ställa upp vid sådana tillfällen, eller polis om det skulle behövas.
  • Vellinge Kommun anlitar ett bolag som är ansvariga för stängning av kommunens sporthallar.

För att sprida budskapet så distribueras kontaktkort med telefonnummer att kontakta då man upptäcker pågående eller tidigare skadegörelse eller vill tipsa om gängbildningar och liknande som kan leda till bråk. Dessa distribueras i samarbete med Vellinge företagarförening. ICA har exempelvis haft information på sina reklamblad med kontaktinformation.

Ett antal andra intressenter informeras också löpande om verksamheten inom nätverket, exempelvis Statoil, Burger King, Millenium pub och Gessie Byakrog. Nedan några intressanta länkar för er som vill läsa mer:

Uppsikt Vellinge - informationsfolder  Kom ihåg-kort Uppsikt VellingeLänk till det nationella Brottsförebyggande rådet med tips hur man startar grannsamverkan som ett medel mot brottslighet
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Image Image

Flera personer boende i Liljenbergshus har kontaktat kommunen och efterfrågat ritningar på VA-anslutningarna för sina hus. Kommunen har dessvärre inga sådana tillgängliga överhuvudtaget, dessa har sannolikt förvunnit i samband med att Bara och Svedala kommun slogs ihop 1978.

Vi hoppas nu att personer som bott här sedan husen var nybyggda eller kanske även dom som flyttat in senare kan tänkas ha sådana bygghandlingar i sina privata arkiv. I vår kontakt med kommunen har man bett oss att låta kommunen få kopior på handlingarna om vi hittar sådana, på det viset hade dom kunnat återskapa arkivet som försvann - åtminstone till viss del.

Det hade varit till stor hjälp för nyinflyttade och andra som har bygg- eller förändringsplaner så vi hoppas att så många som möjligt nappar på att hjälpa till med detta. Om ni har bygghandlingar rörande VA-installationen för er hustyp eller del av liljenbergsområdena så kan det vara mycket intressant. 

Kontakta oss på adressen  Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen  om ni har några handlingar så koordinerar vi insamlande, kommunens lån och möjlighet att kopiera dessa. Vi kommer att följa upp detta löpande och berätta hur återskapandet av det försvunna arkivet går.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Image   Image

VIKTIGT MEDDELANDE!

Angående Inköp av naturgas och/eller el-kraft.
Styrelsen vill ha in fler intresseanmälningar från Er om köp av naturgas och el-kraft.
Lämna er anmälan till någon i styrelsen snarast.

STYRELSEN

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Annons
Annons

Login