Under den sista tiden har Bara varit utsatt för en hel del brott i form av misshandel och skadegörelse. - Bara har stuckit ut den sista tiden, konstaterar närpolischef Anders Sahlin. Under 2008 anmäldes 321 skadegörelsebrott i kommunen enligt BRÅ:s statistik, vilket är en rejäl ökning jämfört med 2006 då 235 skadegörelsebrott anmäldes.

På grund av oroligheterna i Bara har Fältgruppen förlagt mer av sin fälttid just i Bara. - Sedan strax innan jul började vi förlägga hundra procent av vår tid på fält i just Bara och det kommer vi att fortsätta med ett tag till framöver även om det har blivit bättre, säger Andreas Flygare.

Läs mer på Lokaltidningen.se

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

– Luften har gått lite ur en. Det här ger bara negativa konsekvenser, säger Peter Hörnlund på Peab. I förra veckan överklagade en Barabo bygget av de fyra höghusen i Bara centrum och frågan kommer nu att tas på regeringsnivå. Barabon menar att höghusen inte passar in i Bara och tycker att de ska vara max fem våningar höga mot nio och elva som är planerat.  Hela det stora byggprojektet i Bara med fyra höghus, idrottsanläggning och ett helt nytt Bara centrum med affärsgata och flera hundra lägenheter läggs nu på is tills regeringen sagt sitt.

Peab hade annars planerat att starta med bygget av idrottsanläggningen redan om några veckor. Men beftersom de inte vet om det kan bli några höghus och bostäder, kan de inte börja med bygget av idrottsanläggningen heller.

Läs mer på Lokaltidningen.se

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Image 

Blocket och andra annonstjänster på nätet är tveklöst oerhört bra, men ibland kan det finnas en poäng med att annonsera på en med lokal website. Utnyttja möjligheten att lägga ut en annons på Baraportalen istället - helt gratis och öppet för alla registrerade användare på Baraportalen. Fördelen är bland annat att man slipper allt krångel med att skicka postförsändelser.

Först och främst, se till att du har ett inloggningsnamn, det behöver du för att kunna skriva kommentarer och inlägg i forumen också. Det tar bara en minut och är väldigt enkelt.

Kom igång.....

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Göran Skytte berättar om sin väg till den kristna tron på en föreläsning i Hyby nya kyrka. Författarkvällen äger rum den 11 februari . Titeln på hans föredrag i Hyby är Omvänd.  

Värby församling kommer att arrangera flera träffar under våren. Den 25 februari besöker biskop Antje Jackelén Värbygården. Den 26 mars kommer Lennart Björklund, psykolog och diakon från Göteborg. I april kommer författaren Ylva Eggerhorn, datum är inte bestämt än. Plats: Värbygården i Bara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

På Svedala kommun är besvikelsen stor över att byggstarten nu kan försenas. Tanken var att PEAB skulle sätta spaden i jorden under våren. – Det är tråkigt om byggstarten skjuts upp. Vi har jobbat så intensivt med ärendet under två års tid och bara fått en positiv respons från Baraborna. Därför ville vi gärna att husen skulle börja byggas, för det finns ett behov av nya lägenheter i kommunen, kommenterar stadsarkitekt Jan Bergfelt.
Förutom de fyra höghusen med plats för 350 bostäder innehåller planen också en ny affärsgata med nya butiker. På sikt tillkommer ytterligare 700 bostäder och 300 villor.

Överklagandet innebär att hela Svedala kommuns och Peabs stora byggprojekt i Bara Centrum riskerar att försenas, kanske ända till hösten. Bertil Karlsson överklagade kommunfullmäktiges beslut från 2008 till länsstyrelsen, som avvisade överklagandet. Därför har han nu gått vidare och överklagat planen till Miljödepartementet och därmed regeringen.

Läs mer på Skånskan.se

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Den länge planerade gång- och cykelvägen mellan Bara och Torup ska troligen anläggas i år. Efter detaljprojektering under våren är vägbygget tänkt att börja efter sommaren.

Läs mer på Sydsvenskan.se

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Image 

En skylt vid Börringe kloster stoppas. Men mer pengar krävs till projektet, som kan kosta cirka två miljoner kronor. För mer än tre år sedan beslutade Svedala att sätta upp informationsskyltar vid infarterna till tätorten och till Bara. I år kan de kanske komma på plats. Men det krävs mer pengar än de 995 000 kronor som har anslagits till projektet.

Läs mer på Sydsvenskan.se

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Image

Under en längre tid har boende i Bara som har Bredbandsbolaget som internetleverantör haft stora problem med sina bredbandsanslutningar. Det är möjligt att det inte är enbart bredbandsbolagets kunder, det kan mycket väl vara problem med andra leverantörer också. Problemet har varit mest tydligt främst under kvällar och helger då många använder sina datorer samtidigt. Det yttrar sig som att det blir extremt långsamt eller rentav omöjligt att nå websiter på internet eller att ladda ner filer.

Ett 24 Mbits internetabonnemang skall normalt sett kunna ge åtminstone 10-12 Mbit om man inte bor alltför långt ifrån telestationen. Dom senaste månaderna har överföringshastigheten kunnat gå så lågt som under 1 Mbit nedströms - långt ifrån acceptabelt.

Vi har varit i kontakt med Bredbandsbolaget och dom har bekräftat att det finns ett stort kapacitetsproblem som man håller på att titta på att åtgärda. Det handlar förmodligen om att utrustning i telestationen måste uppgraderas eller bytas ut. Man räknar med att detta kommer att åtgärdas kommande veckor.

Dom som upplever problem med sin anslutning under kvällar och helger bör kontakta sin leverantör omedelbart. Man har rätt att begära kompensation om det som levereras inte motsvarar det som abbonemanget specificerar.

För att testa ditt bredband, surfa in på:
 http://www.bredbandskollen.se/

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Image Informationsblad från Svedala kommun

Utgåva Januari 2009

Klicka på bilden för att läsa (PDF-fil)

 

 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Image 

Det är nu klart att detaljplanen för nya Bara centrum återigen har överklagats, av samma person som överklagade till Länsstyrelsen. Överklagandet har skett till miljödepartementet som kommer att översända planen til regeringen för behandling. Detta kommer sannolikt att innebära en rejäl tidsfördröjning för projektet, det kan handla om fördröjning i upp till ett år.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Annons
Annons

Login