2017 10 19 07h03 46

Klicka på bilden för att visa i stort format

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

P-skiva gäller fortfarande på båda parkeringarna vid Kuben i Bara.

Detta meddelar Volito fastigheter med anledning av att många Barabor reagerat på att det endast är möjligt att parkera med sms-betalning på en av parkeringarna vid Kuben.
Tidigare i veckan berättade Skånska Dagladet om de nya skyltarna som satts upp på parkeringen närmast Henriette Coyets gata. Enligt skyltarna gäller endast sms-parkering. Nu visar det sig att det kommer att sättas upp en kompletterande skylt om att det även är tillåtet att parkera med p-skiva i två timmar.
– Av någon anledning har den skylten glömts bort när q-park skyltade om parkeringen, berättar Elisabet Olsson på Volito fastigheter.
Anledningen till att betalningsautomaten togs bort var att man haft problem med skadegörelse. Skyltar om parkering med p-skiva väntas komma upp inom kort.
– Det går också bra att betala sin p-biljett i automaten som finns på andra sidan, avslutar Elisabet Olsson.

Ur Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Nya parkeringsavgifter upprör många Barabor. På en av parkeringarna vid Kuben är det numera endast sms-parkering som gäller.
Ett uttalande från kommunalrådet Linda Allansson Wester (M) om att det är gratis att parkera i Svedala spär också på irritationen.

Skylten om sms-parkering kom upp i förra veckan. Det handlar om parkeringen närmast Henriette Coyets gata.
Här var det tidigare möjligt att parkera gratis med p-skiva i tre timmar och därefter avgift. Nu är det enbart avgiftsbelagd parkering med sms som gäller. Avgiften är fem kronor i timmen. Någon möjlighet at betala p-avgiften med kort finns inte på den här parkeringen. Den som inte kan eller vill ladda ner appen kan skicka ett sms istället. Då är fakturaavgiften 25 kronor. För att bli av med den måste man gå in på q-parks hemsida och välja e-faktura.

Många som Skånska Dagbladet pratat med är upprörda och känner sig nonchalerade av både p-bolaget, markägaren Peab och Svedala kommun.
– När p-tiden med p-skiva ändrades från två till tre timmar tänkte vi att nu är det en förbättring på gång, konstaterar Bo Christiansson. Så inför man sms-parkering istället! Jag har själv en äldre mobiltelefon och med hjälp av den kan jag inte parkera här.
– Jag tycker att det som inträffat är mycket nonchalant och ingen har tänkt på främst alla äldre som inte har möjlighet att betala sin p-avgift med sms.

Marken ägs av Peab som arrenderat ut den till q-park. Q-park har även hand om parkeringen på andra sidan Kuben. Där är det tillåtet att parkera gratis med p-skiva i två timmar och därefter avgift. Här finns det möjlighet att betala med kort.
Parkeringssituationen har onekligen blivit rörigare i och med det nya systemet.
Ann-Magreth Albin menar att Svedala kommun har ansvar för parkeringssituationen även om den inte är markägare.
– Här sätts de kommunala reglerna ur spel och det är inte acceptabelt. En sådan här fråga borde tagits upp i tillgänglighetsgruppen. Vi har inte fått information om de ändrade reglerna förrän vi såg den här lilla skylten.

Läs mer på Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Kommunalrådet Linda Allansson Wester (M) har inte fått någon information om de nya parkeringsreglerna.

– Jag har inte känt till den här förändringen förrän nu och är tacksam över att Baraborna informerat mig om den. Jag kommer att lyfta frågan på nästa exploateringsmöte med aktörerna i Bara centrum. Där får vi ta reda på hur man resonerat när den här förändringen införts.
Gällande uttalandet om att det är gratis att parkera i Svedala påpekar hon att det syftade på Svedala tätort.
– Vi hade ett samtal om Svedala tätort och då kom frågan om parkeringsvakter upp. Jag syftade inte på hela kommunen.
– Parkeringarna i Bara ingår inte längre i den allmänna platsmarken. Förändringen skedde när marken fick en annan ägare i samband med den stora exploateringen av Bara centrum.
Förutsättningarna i Bara finns inte på någon annan plats kommunen.

– Vi har inte sålt av ett område på liknande sätt i någon annan del av kommunen. Eftersom vi inte själv råder över marken har det blivit den här strukturen på upplägget. Den påminner mer om ett storstadsprojekt jämfört med våra andra exploateringar.
Linda Allansson Wester påpekar också att det finns en kommunal parkering vid badet i Bara som är avgiftsfri.

Ur Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Boka den 30 oktober till Värby Villastads höstmöte på Värbygården kl 19.00

Mer info kommer.

Välkomna Styrelsen

tumblr odnunoIUel1v4snm0o1 1280

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Efter att ha haft butik i Malmö i många år valde Ann-Kristin Zahnen att flytta hem tyger, garner och övriga tillbehör till Klågerup där hon också är bosatt. Sedan tidigare finns hennes samling av mer än 300 symaskiner redan i byn.

Ellstorpsboden har efter 29 år i Malmö flyttat till Klågerup. Många undrar vad som finns i källarlokalen på Gamla Malmövägen. Det är inte så ofta som det öppnas nya butiker på orten.
– Här har varit många och tittat och speciellt barnen är nyfikna. Jag har aldrig tyckt att det varit jobbigt att pendla till Malmö men det var olika skäl som gjorde att jag valde att flytta.

– Jag har även kurser i lokalen. Jag är också öppen för önskemål från Klågerupsborna, berättar Ann-Kristin Zahnen.
I lokalen finns nu mängder av tyger i olika färger och storlekar, på metervara och stuvbitar. Många som kommer hit är på jakt efter den rätta kulören till ett lapptekniksarbete.
Hyllorna är fyllda med tyger av olika slag. Här finns garner till stickning eller vävning. Mattrasorna fick inte plats och finns i en annan lokal.

Läs mer på Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Kommunen uppmärksammar Europeiska Trafikantveckan och internationella bilfria dagen den 22 september. Vi uppmanar alla som har möjlighet till att gå, cykla eller åka kollektivt denna dag.

Vi finns på plats vid Svedala station 22 september kl 07:00 - 09:00 samt kl 13:00 - 16:00. Här har du möjlighet att lämna dina önskemål om hur vi kan främja gång- och cykeltrafik inom kommunen. Du kan också prova elcyklar som kommunen har till utlåning. Dessutom delar vi ut gratis reflexer och cykellampor. Vilket även biblioteken i Bara och Klågerup gör under denna dagen. Vi pratar ocskå gärna vardagsmöjligheter med cykelvagnar, vikcyklar, lådcyklar etc.

Vi ses på stationen den 22 september!

Från Svedala Kommuns hemsida:

elcyklar svedala kommun low webb

Elcyklar som du kan låna i kommunhuset. Foto: Svedala kommun

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Islandshästklubben ELDIR visar sina hästar. Det blir tillfälle att bekanta sig med denna urkraft, deras härliga lynne och deras speciella gångarter. Tipsrunda, barnridning och försäljning av isländskt godis.

Program Islandshästens dag
Uppvisning cirka 20 minuter kl 12, 13 och kl 14.

Däremellan barridning.

Välkommen att träffa våra härliga hästar!

Söndag 24 september kl 11:00 - 15:00

Stallgården, Torups stallar
Torup, Bara

Webbplats
http://www.eldir.se/

Arrangör
Islandshästföreningen Eldir

Kontaktperson
Liselotte Olofsson
0705-66 10 44
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Under hösten kommer Vård och omsorg att erbjuda fyra föreläsningar inom psykisk ohälsa. De fyra föreläsningarna har rubrikerna återhämtning, sömn, bipolaritet och psykos. Föreläsningarna är kostnadsfria och öppna för alla.

Psykos – när verkligheten förändras
19 september kl 17:30-18:30
Föreläsare är Per Granvik och Olle Herrström.

Sömn och ångest – vad göra?
25 oktober kl 17:30-18:30
Föreläsare är Lena Drynjeff och Duke Shane.

Bipolaritet – två sidor av samma mynt
21 november kl 17:30-18:30
Föreläsare är Janne Tikkanen.

Återhämtning – resan från svår psykisk sjukdom till ett bra liv
7 december kl 17:30-18:30

Fler datum

Tisdag 21 november kl 17:30 - 18:30
Torsdag 7 december kl 17:30 - 18:30

 Läs mer på Svedala Kommuns hemsida:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Förnyelsen av Bara centrum fortsätter. Folktandvården kommer att få nya lokaler på samma plats där den gamla Icabutiken låg.

Bygg- och miljönämnden har beviljat ett bygglov på delegation. Bygglov beviljas när färgsättnignen på byggnaden godkänts av stadsarkitekten.
– Nu när det börjat rulla på vill vi inte försena byggandet i Bara. Därför delegerar vi beslutet, kommenterar Sverker Nordgren (M) som är ordförande i bygg- och mijönämnden.

– Vi tycker att den gula färg på teglet som föreslagits inte stämmer överens med de övriga byggnaderna i centrum. Vi har också haft synpunkter på valet av färg på fogarna som vi menar bör vara gråa eller vita.
När parterna kommit fram till rätt val av fasadtegel med mera kan bygget starta.
Folktandvården har i dag sina lokaler i den del av centrumbyggnaden som finns kvar.
De nya lokalerna blir i form av en länga och ska placeras på den plats där den gamla Icabutiken låg.

Läs mer på Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Sida 3 av 141

3
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Login