Färdtjänsten rullar på men bakom kulisserna pågår en process sedan nio månader tillbaka med överprövningar från taxiföretag.
Taxi Trelleborg har fått färdtjänstuppdraget men Vellinge taxi har fått sitt avtal förlängt till och med den siste oktober.

– Vi är nöjda med Vellinge taxi och därför har vi förlängt avtalet med dem, förklarar upphandlingsstrateg Robert Aradszky på Svedala kommun. Vad vi än gör vet vi om det inte är rätt.

Läs mer på Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Rivningen av centrumbyggnaden i Bara pågår för fullt. Bit för bit jämnas den omdiskuterade tegelbyggnaden med marken.
Samtidigt pågår förberedelserna för att bygga nya lägenheter och butikslokaler till en pizzeria och ett apotek en bit bort.

Många Barabor har tyckt att det dröjt länge innan byggandet kommit igång igen i Bara men just nu är aktiviteten hög. En grävmaskin hackar sönder centrumbyggnaden och en lastbil kör iväg med rivningsresterna.

Läs mer på Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Denna veckan, v 27, börjar sommartömmningen och håller på till v 36.

Läs mer på Sysav:s hemsida:

sopbil

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Tryck på länken nedan.

Följ Galleri KVIS Blogg

Galleri KVIS

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Kontantfritt i entrén men endast kontanter i kiosken. Så ser läget ut på friluftsbadet i Bara den här sommaren.

Friluftsbadens entréer i både Svedala och Bara är kontantfria från och med säsongsöppningen för några dagar sedan. Efter att i flera år låtit föreningar sköta bemanningen av entréerna är det nu återigen Svedala kommun som har hand om dem.

I samband med detta togs också beslut om att slopa all kontanthantering. Entréavgifter betalas med swish eller kort.
Svedala kommun rekommenderar besökare som går hit ofta att köpa ett säsongskort som visas upp i entrén vid varje besök.

Läs mer på Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Välkommen kl 09.00 till Killehuset gärna med medhavda blommor för att klä midsommarstången.

Kl 11.00 blir det Värby församlings traditionella friluftsgudstjänst med musik med Hans Nordström. Rune Rosell sjunger. Det är Marianne Fridh Ferm som leder gudstjänsten
Därefter blir det kyrkkaffe.

Kl 12.15 blir det folkdansuppvisning av Södra Skytts Hembygdsgille och därefter fortsätter firandet runt midsommarstången med Emilia, Lena och Lennart.

Välkomna önskar Värby Villastad.

Midsommar 3

Midsommar 2

Midsommar 1

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Klågerups utegym är snart klart och en del har redan börjat använda redskapen. Underlaget består av grus eftersom det blev för dyrt att lägga ut en gummimatta.

En Klågerupsbo som provat utegymmet tycker att det är jättebra att orten fått ett sådant. Hon har dock synpunkter på att underlaget består av grus.
– Jag skulle vilja kalla det för sand. Jag tycker inte att det är så roligt att få sand i skorna när jag tränar. Redskapen är helt ok och placeringen är jättebra.

– För egen del hade jag föredragit att träna på en gummimatta eller liknande. Jag tror att det är ovanligt att man väljer ett löst underlag till ett utegym.
Utegymmet finns i närheten av skolan. En lekplats har tagits bort och ersatts av ett utegym.
Redskapen har kostat 200 000 kronor. Det är Svedala kommun som ansvarar för satsningen.

Läs mer på Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Bara scengångare skildrar i år hur slottsfrun Görvel Fadersdotter Sparres liv gestaltade sig på Torups slott för 500 år sedan.

På fredag är det premiär för Fru Görvel – kvinna i Grevefejdens tid.
Hon föddes för 500 år sedan och var under sin tid en av Nordens rikaste kvinnor.
Fru Görvel var den som lät bygga Torups slott i dåvarande Danmark.

– Trots sin rikedom lever Görvel i en tid då kvinnans officiella makt är begränsad. Hennes förmyndare är hennes far, make eller konungen. Äktenskapet blir ofta i dessa höga kretsar en politisk affär, beskriver regissör Eva Hovstadius hennes liv.
Bara scengångare har spelat sommarteater i Torup i många år. Teaterföreningen har funnits i 27 år och spelat många historiska pjäser från den egma trakten.
– 1994 satte vi för första gången upp en föreställning i Torupsladan, berättar Eva Hovstadius vidare i ett pressmeddelande. Bygdebrygd hette den och handlingen var sprungen just ur traktens historia.

De historiska dramerna blev en tradition och fortstte tills stallarna brann ner 2006.
Ensemblens medlemmar är i åldrarna 5-70 år. I föreställningen får publiken även möta Gustav Vasa, riksråd, adliga barn, pigor och drängar. Fru Görvel skildras under tolv år av sitt liv.
Föreställningen spelas i stallarna och som nämnts är det dags för premiär på fredag kväll.
Fru Görvel spelas sedan vid olika tillfällen fram till den 18 juni.
Biljetter kan bokas via kulturcentralen.

Ur Skånskan:

a45075b66c67fb497ad7424ae1af03bd 600x400

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Svedala kommun har planer på att bygga ut Spånghomsskolans matsal. Närmare 100 Barabor stöttar nu ett förslag att samtidigt lösa lokalbehovet för äldre.
Bara PRO har i många år försökt få tillgång till en tillräckligt stor lokal i Bara. I dag träffas föreningens medlemmar bland annat i Bara GIF:S lokaler.

PRO har förgäves försökt hyra tomma lokaler i Bara centrum och även försökt att få Svedala kommun att trycka på hyresvärden Peab för att få tillgång till dessa.

Nu hoppas många Barabor istället på en annan möjlighet. Spångholmsskolans matsal behöver byggas till och här ser många pensionärer en möjlighet att få lokalbehovet tillgodosett med ytterligare en utbyggnad.
Bo Christiansson som är ordförande i Bara PRO har lämnat in ett medborgarförslag som alltså stöttas av närmare 100 personer. Det går ut på att även ordna lokal till dagcentralen.

Läs mer på Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Sida 6 av 141

6
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Login