Polisen gjorde efter klagomål en kontroll av trafiken vid Klågerupsskolan på måndagsmorgonen.
Men enligt polisen finns det bara guldstjärnor att dela ut.

– Föräldrarna skötte sig exemplariskt. De ställde bilarna som de ska, gick in och lämnade sina barn och körde sedan iväg.
Det säger Svedalas kommunpolis Jan-Inge Nilsson, som efter klagomål om för mycket trafik under morgontimmarna på Gulsparvsgränd vid Klågerupsskolan bestämde sig för att göra en oanmäld kontroll.
Under en timmes tid från klockan 7.15 på måndagens morgon var han på plats utanför skolan i en civil bil. Men som sagt, allt flöt på bra enligt kommunpolisen.

– Det är klart att boende i området upplever att det är för mycket trafik på den lilla gatan just när föräldrarna lämnar sina barn. Men det är bara under en timmes tid mellan 7.30 och 8.30, säger Jan-Inge Nilsson som kommunicerar med både skolans rektor samt kommunens gata- och parkenhet i ärendet.

Ur Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vad blir möjligt när det offentliga, kommuninvånare och civilsamhället samverkar kring trygghet och folkhälsa? Hur kan vi tillsammans bidra till att kommunen blir en plats där alla känner sig trygga och mår bra? Där vi känner oss trygga och delaktiga, där vi alla trivs och ett samhälle att vara stolta över? Rådet för trygghet och folkhälsa bjuder tillsammans med mötesplats Svedala Tillsammans in till träffar för "Lokala Nätverk" för att samtala kring dessa frågor.

Vi lyfter blicken mot framtiden och tittar på vad som är möjligt att åstadkomma tillsammans. Vi använder oss av mötesformen "Open Space" där alla har möjlighet att lyfta frågor och förslag att diskutera, och välja att medverka i samtal som engagerar. Vi bjuder in tjänstepersoner, representanter från Rådet för trygghet och folkhälsa, lokala nätverk och kommuninvånare. Alla som har ett engagemang eller intresse i frågan är välkomna!

Tid och plats

25 oktober kl 16:30–18:30 Bara bibliotek
27 november kl 16:30–18:30, Klågerups bibliotek
Kontakt
För frågor kring Lokala nätverk eller Rådet för trygghet och folkhälsa, kontakta Tomas Djurfeldt, områdeschef Kultur och fritid, på Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen eller via 040-626 82 46.

För frågor gällande metoden Open Space eller mötesplats Svedala Tillsammans kontakta Amanda Stjärnqvist, möteplatsutvecklare, på Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen eller via 0738-56 09 88.

Välkomna att under hösten 2018 vara med och bidra!

Text från Svedala kommuns hemsida:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Svedala kommun har öppnat två nya lekplatser i kommunen, en i Bara och en i Svedala.

Äntligen är lekplatsen vid Dubbeldammarna i Bara öppen! Inom kort är även det stora tornet öppet för lek. Vi väntar på delar till tornet från vår leverantör. Vi har även fräschat upp lekplatsen vid Grecosborgsdammen som ligger i slutet på Kvittengatan i Svedala. Nu innehåller lekplatsen gungor för stora och små barn, sandlåda med kryptunna, pirattemalekställning samt ett gungdjur.

Välkomna alla barn!

Text från Svedala kommuns hemsida:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Mamma, pappa, barn.
Barbro, Kjell och Anna-Karin Wihlborg.
Foto, grafik och måleri.

I en gemensam utställning på galleri Kvis i Svedala håller Barbro, Kjell och Anna-Karin Wihlborg vernissage för sin gemensamma utställning som fått det talande namnet
”En resumé av fotokonst, måleri och grafik”.
Med start kl 11.30 lördagen den 15 september bjuds besökaren på en kompott av familjens alster som spänner från 90-talet och fram till 2018.
Varje heltimme under utställningshelgerna utlovas en ”happening” med kortare bildspel i konstens tecken, med andra ord klockan 12, 13 och 14.
Öppet 11.30-15, lördag och söndag den 15-16 samt och 22-23 september.

Ur Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

När husägaren kom hem till bostaden på Palisandergatan upptäcktes att okända brutit upp altandörren och ett fönster, men troligen misslyckats att ta sig in.
Polis tillkallades och gjorde en brottsplatsundersökning.
Enligt anmälan har inget i nuläget upptäckts vara saknat från bostaden.

Ur Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

I gatuhus 1 är källaren klar och valvet gjutet. I oktober månad börjar vi montera väggar.

I gatuhus 2 är bottenplattan färdig och vi inväntar leverans av betongväggar.

I parkhus 1 har grundvoter gjutits och installationer i bottenplattan har dragits . Det pågår nu isolering av bottenplattan. Vi planerar att gjuta i nästa vecka.

I parkhus 2 har bottenplattan precis gjutits och vi inväntar leverans av betongväggar.

I radhusen har det hänt en hel del sedan sist. Bottenplattan är gjuten. Vi har också gjutit lägenhetsskiljande och gavelväggar i betong på bottenvåningen. Utfackningsväggarna (väggar på långsidan) är påbörjade och de börjar redan ta form.

flygbild byggnation bara centrum

Foto: Peab

Läs mer på Svedala kommuns hemsida

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Den 22 september kl 12–15 kan du träffa representanter från PEAB och Nya Bara Utvecklings AB om pågående byggnation längs Torggatan. Under mötet besvaras frågor från dig som bor i Bara med omnejd.

Nya Bara Utvecklings AB bygger hyresrätterna, F-kvarteret närmast torget, medan PEAB bygger bostadsrätterna längs Torggatan. Nya Bara Utvecklings AB står även för planerad ombyggnad av Centrumbyggnaden. På plats finns även
representanter från oss på Svedala kommun.

Från Svedala kommun Alf Rasmussen, Marcus Lanevi och Fredrik Lövqvist.

Från Volito Mikael Risberg o Peab Peter Wingren.

Det kan vara aktuellt att någon ytterligare tjänsteman från Svedala kommun kommer.

 

Välkommen på torgmöte!

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Hur såg det ut i Svedala kommun 1957? Utforska ditt närområde genom att dra i listen, zooma och flytta.

Klicka på bilden för att komma igång:

barasatellitbild

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Klockan var strax före 14 på tisdagen när en 59-årig man som var ensam hemma insåg att en okänd person försökte ta sig in i bostaden på Malmövägen i Bara.
Mannen larmade polis som kom till platsen men den okände gärningspersonen hade då skrämts i väg och försvunnit.
Efter sig lämnades brytmärken på ett fönster som leder in till vardagsrummet.
Polisen har i nuläget ingen misstänkt för inbrottsförsöket.

Ur Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Sida 8 av 147

8
Annons
Annons

Login