Mer info kommer.

Styrelsen

autumn leaves small 1

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Kulturkalas2018 vinjett 5

Kom på Kulturkalas i Svedala lördag den 6 oktober! Kl 15- 20 breder kulturen ut sig mer än vanligt i kulturkvarteren kring Biblioteket, Storgatan, Kulturhuset Flamman, Folkets Hus, Galleri KVIS, Gamla Brandstationen och ABF:s lokal på Storgatan 25.

Känn dig varmt välkommen att uppleva kultur och bli inspirerad denna kultureftermiddag och kväll!

Vi reserverar oss för eventuella fel och ändringar i programmet. Håll dig uppdaterad genom att följa oss på Kulturkalas Svedala på Facebook. Arrangör: Svedala kommun/Kultur och fritid, KVIS, Sveamatea, S.M.U.R.F och ABF.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Välkommen den 3 oktober kl 13 till Holmagårdens dagcentral när vi uppmärksammar anhörigas livssituation. Martina Takter är på plats och föreläser om anhörigsituationen i landet.

Martina har forskat inom socialt arbete kring anhörigskap inom socialtjänsten och omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning. Hon arbetar idag som närstående koordinator i Malmö stad.

Eftermiddagen avslutar vi med underhållning.

Mariana

Läs mer på Svedala kommuns hemsida:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Följ med på guidad vandring längst Spångholmsbäcken i Torup! Alla åldrar är välkomna.

Torbjörn Davidsson som har arbetat länge med Segeå-projektet kommer att guida på den cirka 1 km långa vandringen. Efteråt fikar vi gemensamt.

Information och anmälan
Anmäl antal samt önskemål om kaffe/te/saft senast 30 september. Vi samlas på parkeringen vid utelekplatsen i Torup.

Onsdag 3 oktober 2018 kl 18:00 - 19:30

Bokskogen, Torup
Torupsvägen 488

Webbplats
http://www.segea.se/

Åldersgrupp
Alla åldrar

Arrangör
Segeåns Vattendragsförbund och Vattenråd

Kontaktperson
Jessika Cansund
0733-73 13 60
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Från Svedala kommuns hemsida:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Pensionärsföreningarna i kommunen, Vård o omsorg, kostenheten i Svedala kommun, Värby församling, Svedala Anhörigförening, Svedalahem, Vårdcentralen Bokskogen, WiMax Resurs, S & O Städservice, ABF Skåne, ICA Nära Bara, Studio S, Apoteket Bara, Mäklare Landgren, Troells begravningsbyrå, Nordic Wellness, Ulrikas fotvård, Mäklare Mikael Ottosson, Minitsupport Bara, Svedala Civilförsvarsförening,

T f kommunpolis Jan-Ingvar Nilsson och stadsarkitekt Karin Gullberg är närvarande del av dagen.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Polisen gjorde efter klagomål en kontroll av trafiken vid Klågerupsskolan på måndagsmorgonen.
Men enligt polisen finns det bara guldstjärnor att dela ut.

– Föräldrarna skötte sig exemplariskt. De ställde bilarna som de ska, gick in och lämnade sina barn och körde sedan iväg.
Det säger Svedalas kommunpolis Jan-Inge Nilsson, som efter klagomål om för mycket trafik under morgontimmarna på Gulsparvsgränd vid Klågerupsskolan bestämde sig för att göra en oanmäld kontroll.
Under en timmes tid från klockan 7.15 på måndagens morgon var han på plats utanför skolan i en civil bil. Men som sagt, allt flöt på bra enligt kommunpolisen.

– Det är klart att boende i området upplever att det är för mycket trafik på den lilla gatan just när föräldrarna lämnar sina barn. Men det är bara under en timmes tid mellan 7.30 och 8.30, säger Jan-Inge Nilsson som kommunicerar med både skolans rektor samt kommunens gata- och parkenhet i ärendet.

Ur Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vad blir möjligt när det offentliga, kommuninvånare och civilsamhället samverkar kring trygghet och folkhälsa? Hur kan vi tillsammans bidra till att kommunen blir en plats där alla känner sig trygga och mår bra? Där vi känner oss trygga och delaktiga, där vi alla trivs och ett samhälle att vara stolta över? Rådet för trygghet och folkhälsa bjuder tillsammans med mötesplats Svedala Tillsammans in till träffar för "Lokala Nätverk" för att samtala kring dessa frågor.

Vi lyfter blicken mot framtiden och tittar på vad som är möjligt att åstadkomma tillsammans. Vi använder oss av mötesformen "Open Space" där alla har möjlighet att lyfta frågor och förslag att diskutera, och välja att medverka i samtal som engagerar. Vi bjuder in tjänstepersoner, representanter från Rådet för trygghet och folkhälsa, lokala nätverk och kommuninvånare. Alla som har ett engagemang eller intresse i frågan är välkomna!

Tid och plats

25 oktober kl 16:30–18:30 Bara bibliotek
27 november kl 16:30–18:30, Klågerups bibliotek
Kontakt
För frågor kring Lokala nätverk eller Rådet för trygghet och folkhälsa, kontakta Tomas Djurfeldt, områdeschef Kultur och fritid, på Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen eller via 040-626 82 46.

För frågor gällande metoden Open Space eller mötesplats Svedala Tillsammans kontakta Amanda Stjärnqvist, möteplatsutvecklare, på Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen eller via 0738-56 09 88.

Välkomna att under hösten 2018 vara med och bidra!

Text från Svedala kommuns hemsida:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Svedala kommun har öppnat två nya lekplatser i kommunen, en i Bara och en i Svedala.

Äntligen är lekplatsen vid Dubbeldammarna i Bara öppen! Inom kort är även det stora tornet öppet för lek. Vi väntar på delar till tornet från vår leverantör. Vi har även fräschat upp lekplatsen vid Grecosborgsdammen som ligger i slutet på Kvittengatan i Svedala. Nu innehåller lekplatsen gungor för stora och små barn, sandlåda med kryptunna, pirattemalekställning samt ett gungdjur.

Välkomna alla barn!

Text från Svedala kommuns hemsida:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Mamma, pappa, barn.
Barbro, Kjell och Anna-Karin Wihlborg.
Foto, grafik och måleri.

I en gemensam utställning på galleri Kvis i Svedala håller Barbro, Kjell och Anna-Karin Wihlborg vernissage för sin gemensamma utställning som fått det talande namnet
”En resumé av fotokonst, måleri och grafik”.
Med start kl 11.30 lördagen den 15 september bjuds besökaren på en kompott av familjens alster som spänner från 90-talet och fram till 2018.
Varje heltimme under utställningshelgerna utlovas en ”happening” med kortare bildspel i konstens tecken, med andra ord klockan 12, 13 och 14.
Öppet 11.30-15, lördag och söndag den 15-16 samt och 22-23 september.

Ur Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

När husägaren kom hem till bostaden på Palisandergatan upptäcktes att okända brutit upp altandörren och ett fönster, men troligen misslyckats att ta sig in.
Polis tillkallades och gjorde en brottsplatsundersökning.
Enligt anmälan har inget i nuläget upptäckts vara saknat från bostaden.

Ur Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Sida 10 av 150

10
Annons
Annons

Login