En avgrävd fiberkabel lade under torsdagen och in på fredagen ner Telenors nät i hela Svedala.

Men oron för att invånare med hemtjänst, elektroniska nycklar och trygghetslarm skulle stå utan kontakt är obefogad.

Att hemtjänsten inte skulle nå sina kunder eller att de äldre inte kan larma om hjälp när det är störningar i telenätet stämmer inte enligt Ingegerd Eriksson, enhetschef hemtjänst Svedala väster samt servicegruppen och nattpatrullen.

– Om ett telebolag har störning och tekniken kopplas ner så har vi dubbla roamingkort för trygghetslarmen. Det är just för att korten ska gå in för varandra om ett av dem inte fungerar, berättar Ingegerd Eriksson.

Även larmtelefon som hemtjänstpersonalen använder är utrustad med både Telia och Telenorkort för att säkra upp vid en eventuell driftstörning.

Läs mer på Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

VÄRBY VILLASTAD

Intresseförening för boende i Bara. Medlemsavgift 60 kr per hushåll. Bankgiro 335-8108

Hemsida: Baraportalen.com, Värby Villastad.

Värby Villastad är en ideell förening i Bara som har till syfte att ta tillvara de boendes intresse.

Villaföreningen har fler än 500 medlemmar (hushåll, ca 1800 personer) och är en av de större lokala föreningarna i landet.

 

Region Skåne

Regional Utvecklingsnämnd 2019-01-15

291 89 Kristianstad

Standardhöjning av väg 841, delen Bara - Kölnans fritidsby

 

Under 2009 tog Värby Villastad kontakt med Trafikverket med förslag till förbättring av

väg 841 på rubricerad delsträcka. Ett flertal utredningar genomfördes. Den senaste slutfördes

under hösten 2013 med representanter från Trafikverket, Svedala kommun, Malmö kommun, Länsstyrelsens konsultgrupp, Värby Villastad m.fl. Gruppen enades om ett slutresultat, som redovisades i en åtgärdsvalstudie. Finansieringen återstod dock.

 

Hälften av aktuell vägsträcka ligger i Malmö kommun och hälften i Svedala kommun.

Det är klart olämpligt att dela vägsträckan på två huvudmän, eftersom kommungränsen går mitt på bron över Segeå. Huvudmännen måste enas!

Malmö kommun har framfört att ett fåtal malmöbor använder vägsträckan.

 

Vägförbättringen har tidigare redovisats i Regionens RTI-plan, men i den nya planen finns inte väg 841 med. Trots att det byggs mycket både i Klågerup och Bara och att Malmö kommun utvecklar Torups friluftsområde, verkar uppfattningen vara att trafiken inte ska öka.

Beklagligt är att offentliga organisationer har lagt mycket pengar på utredningen om väg 841. Alla parter var överens om behov och åtgärder. Har denna utredning fallit i glömska?

 

Med vänlig hälsning

 

Bengt Ohlsson

Ordf.

Beckasingatan 2

233 64 Bara

040-447327, e-post: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

ventilbyte2019

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Tavlor målade i acryl o olja.

Om önskemål finns kan en personlig tavla målas.

Öppet alla dagar under dagtid.

Hjärtligt välkomna

Bengt Savhed.

Bengt 1Bengt 2

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

 Klass 5 A Spångholmsskolan i Bara.

426E4F07 41F7 4C86 91C0 B99B56ECBC5D 1

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

received 2041969519202286

received 572419309884787

received 363521274405602

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

unnamed

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Anmälningarna ökar
Det senaste året har fler än 4 000 anmälningar gjorts till polisen runt om i Sverige, en ökning med drygt 100 procent på ett år. Fenomenet kallas vishing och innebär att personer blir uppringda av människor som utger sig för att representera olika företag, myndigheter eller banker. De uppringda har lurats att lämna ifrån sig inloggningsuppgifter eller uppmanats att använda sitt BankID och som en följd av detta fått sina konton tömda.

Stora pengar
Det handlar om stora pengar. I augusti i år anmäldes 650 brott till ett värde av 37 miljoner kronor, den högsta siffran hittills för en enskild månad. September och oktober visar att antalet anmälda brott fortsätter öka, men brottsvinsterna har stagnerat.

Enligt polisen är bedrägerierna välorganiserade och många personer är inkopplade i varje brott. Nätverken har enligt polisen klara kopplingar till organiserad kriminalitet då de misstänkta också misstänks för grova vapen- och narkotikabrott.

Jan-Ingvar Nilsson förmedlar några handfasta råd:
Använd aldrig din bankdosa eller ditt BankID på uppmaning av någon som kontaktar dig. Ingen seriös aktör skulle be dig om detta på telefon.
Lämna aldrig ut kortuppgifter, koder eller andra känsliga uppgifter. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.
Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.
Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.
Om du drabbas av eller misstänker bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.

Från Svedala kommuns hemsida:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Sida 10 av 153

10
Annons
Annons

Login