Längst in i den öde korridoren i centrumbyggnaden huserar folktandvården sedan 1975. Snart startar byggandet av nya lokaler.
Många som flyttat från både Bara och Klågerup fortsätter att gå hit.

– Ibland blir vi själv förvånade över att folk hittar hit nu när halva centrumbyggnaden är riven, berättar klinikchef Helene Krook och kliniksamordnare Louise Sandström. En del frågar om vi verkligen finns kvar här och det gör vi ett tag till.
– Givetvis ser vi mycket fram emot de nya lokalerna där vi också får flera behandlingsrum och helt ny inredning och övrig utrustning. Många vet inte om att vi ska flytta men det berättar vi för alla som kommer hit.

Folktandvården Skåne har haft olika namn sedan den flyttade in i de här lokalerna i Bara.
Numera samarbetar kliniken med Folktandvården Videdal i Malmö. Helene Krook är klinikchef för båda.
– Med tanke på hur länge vi varit här så är lokalerna välhållna, fortsätter de båda. Våra yngsta besökare är i ettårsåldern och vi har många som är över 90 år också.
– En del är nyinflyttade. Andra har gått här sedan de var små och kommer hit nu med sina barn. Det är en härlig blandning av olika åldrar här, fortsätter de båda.
Utanför pågår byggandet av nya lägenheter vid Torggatan. Folktandvårdens eget nybygge har inte startat än men snart. Nya lokaler ska byggas av Volito fastigheter där det tidigare fanns en Icabutik.
– Om planen håller ska det bli inflyttning i november. Det är jätteroligt att folktandvården satsar på kliniken och nya lokaler i Bara.
– Baraborna blir bara fler och fler. Vi ligger nära Malmö. Vi utökar våra öppettider, satsar på drop in, har allmän- och specialistkompetens, jobbar hälsofrämjande och vill förebygga och vara tillgängliga för våra kunder, tillägger Helene Krook.

Läs mer på Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Login