Nya parkeringsavgifter upprör många Barabor. På en av parkeringarna vid Kuben är det numera endast sms-parkering som gäller.
Ett uttalande från kommunalrådet Linda Allansson Wester (M) om att det är gratis att parkera i Svedala spär också på irritationen.

Skylten om sms-parkering kom upp i förra veckan. Det handlar om parkeringen närmast Henriette Coyets gata.
Här var det tidigare möjligt att parkera gratis med p-skiva i tre timmar och därefter avgift. Nu är det enbart avgiftsbelagd parkering med sms som gäller. Avgiften är fem kronor i timmen. Någon möjlighet at betala p-avgiften med kort finns inte på den här parkeringen. Den som inte kan eller vill ladda ner appen kan skicka ett sms istället. Då är fakturaavgiften 25 kronor. För att bli av med den måste man gå in på q-parks hemsida och välja e-faktura.

Många som Skånska Dagbladet pratat med är upprörda och känner sig nonchalerade av både p-bolaget, markägaren Peab och Svedala kommun.
– När p-tiden med p-skiva ändrades från två till tre timmar tänkte vi att nu är det en förbättring på gång, konstaterar Bo Christiansson. Så inför man sms-parkering istället! Jag har själv en äldre mobiltelefon och med hjälp av den kan jag inte parkera här.
– Jag tycker att det som inträffat är mycket nonchalant och ingen har tänkt på främst alla äldre som inte har möjlighet att betala sin p-avgift med sms.

Marken ägs av Peab som arrenderat ut den till q-park. Q-park har även hand om parkeringen på andra sidan Kuben. Där är det tillåtet att parkera gratis med p-skiva i två timmar och därefter avgift. Här finns det möjlighet att betala med kort.
Parkeringssituationen har onekligen blivit rörigare i och med det nya systemet.
Ann-Magreth Albin menar att Svedala kommun har ansvar för parkeringssituationen även om den inte är markägare.
– Här sätts de kommunala reglerna ur spel och det är inte acceptabelt. En sådan här fråga borde tagits upp i tillgänglighetsgruppen. Vi har inte fått information om de ändrade reglerna förrän vi såg den här lilla skylten.

Läs mer på Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Login