Inbrotten i bilar på PGA National Sweden i Bara fortsätter.
På onsdagen stals en laptop värd 20 000 kronor i en bil parkerad utanför golfanläggningen och nu vidtar klubben åtgärder.

– Det känns som någon satt detta i ett system och vi ser att vi har haft fler inbrott bara de senaste veckorna, säger Johan Jurland som jobbar i receptionen på PGA National Swedens anläggning i Bara.

Det senaste inbrottet på onsdagens eftermiddag är bara ett bland flera i anslutning till golfbanan den senaste tiden. Som Skånskan berättat tidigare har tjuvar mitt på dagen vid flera tillfällen kommit över både dyr golfutrustning, datorer, klockor och kläder för stora summor i vid bilinbrott på golfbanans parkering.
I anslutning finns ett hotell- och konferensanläggning, butik och restaurang och tjuvarna slår till mot bilar som parkerats med värdesaker kvar när ägaren själv spelar golf eller är inne på anläggningen i olika ärenden.

– Nu har vi i ett första steg satt upp skyltarna Töm bilen själv som syns när man kör in på parkeringen. Men vi får väl se om vi till nästa säsong sätter upp någon form av kameraövervakning, säger Johan Jurland.
Han konstaterar att det ofta rör sig mycket folk och bilar på parkeringen vilket innebär att tjuvarna troligen agerar snabbt när de tar sig in i bilarna, tar vad de är ute efter och sen försvinner.
– Vi har omklädningsrum med låsbara skåp där det finns möjlighet att lämna saker. Men många upplever nog det som tryggt att ha grejer kvar i bilen, säger Johan Jurland.

Läs mer i Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Login