Image  Image

Information från PGA Sweden angående status för PGA-projektet

Det tar ungefär 15 byggmånader att bygga klubbhuset. Vi startade senhösten 2007 med sikte på maj 2009. Idag ligger vi före tidsplanen!

Vintervädret var väldigt gynnsamt så det mesta har gått som på räls. Hela huset är uppe och murarna är nästa klara med sitt arbete. Teglet vi valt är vi mycket nöjda med, det har precis de olikheter i brändhet som vi tittat efter och murarna har gjort ett gediget hantverk. I hörnen sätts mörka stenar, ett visst antal stenar muras med änden ut och just detta tillsammans med den varierande färgen på stenarna skapar en oregelbundenhet som gör att byggnaden känns "gammal".

New Line Arkitekter, vår husarkitekt, och Millimeter Arkitekter, vår inredningsarkitekt, samarbetar nu med just inredningsdetaljerna. Vi kan redan nu utlova att det blir mycket karaktärsfullt och högklassigt med stor "hemkänsla".

En nyhet, eller tillägg, kan rapporteras. Vi inreder 16 suiter i stället för 15 som tidigare sagts. En smärre justering gjorde att vi fick utrymme för en till.

Parkering och trädgård är också färdigritade. Parkeringen kommer att bli mycket tjusig, med kantstenar av granit och planteringar av bokhäckar och avenbok. Trädgården med gräsmattor, träd, häckar av buxbom, belysning och väl utvalda material på de belagda ytorna kommer inte heller att gå av för hackor!

Den mycket torra, soliga och varma perioden fram till strax före midsommar var idealisk i synnerhet för shakt- och shaping på Lakes Course.

Två Shapers är igång med att shapa träningsanläggningen, korthålsbanan och Lakes Course. Träningsområdet är klart, skall sanddressas med ett ca 5 cm tjockt sandlager och sedan sås. Grunden för Studios och utslagbås är gjuten och kommer att färdigbyggas under vintern.

Korthålsbanan är i det närmaste färdig shapad. Greenområdet på hål 2 och en del smärre ytor i övrigt återstår. Dränering och bevattning är klart till 5/9 (fem niondelar) och dräneringslager och greenbädd har lagts ut på 4 av greenerna (4/9).

Att jobba med sådd och "grow-in" på en bana och med shaping på en annan gör att man, för att citera Euan, -" vill dela sig mitt itu, få lätt regn med två-tre millimeter per natt på den sådda delan och nästan inget på den andra delen".

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Login