MIDSOMMARFIRANDE VID KILLEHUSET MED NYTT BESÖKSREKORD

Villaföreningen i Bara har under många år arrangerat midsommarfirandet vid Killehuset, ja säkert i mer än 20 år. Festligheterna genomfördes på ett riktigt traditionellt sätt och besökarna uppgick i år till fler än 700 personer - ett nytt besöksrekord. Flera besökare hade kommit från Svedala tätort med bl a som motiv att här firas midsommar på ett traditionsenligt sätt.

     

Tidigt på morgonen började man klä midsommarstången. Björklöv hade redan dagen innan forslats till platsen från Skabersjöskogen, där Villaföreningen sedan länge har lov att fälla björksly. Kransar bands och stången pryddes med blommor. Resning av stången var ett välplanerat lagarbete med starka karlar. Midsommarstången är stor, tung och ståtlig.

Festligheterna började med en gudstjänst med präst Mats Magnusson och  operasångaren Rune Rosell sjöng somriga visor. Gudstjänsten besöktes av ca 70 personer. Villaföreningen bjöd därefter på kaffe med kakor och saft till barnen. Det serverades ca 400 koppar kaffe och 300 muggar saft. Kaffekokningen genomfördes med tre bryggare i högsta tempo. Panik uppstod bland serverings- personalen då en el-säkring gick sönder mitt under bryggandet och ingen reservpropp fanns i Killehuset. Snabbt som blixten hämtades en ny säkring från ett intilliggande hus.

Barnfamiljer i stora skaror strömmade till för att se Södra Skytts Hembygdsgille dansa folkdanser och för att dansa kring midsommarstången. Välbekanta Lena och Lennart ledde ringdansen med sång och dragspelsmusik. Mängder av barn och en del vuxna dansade och sjöng om grodor, grisar, elefanter, myggor, gummor och gubbar m m. Alla barn som dansat och sjungit fick en godispåse för sin fina prestation.
Nästan 300 påsar gick åt. Godis var till en del skänkt av ICA i Bara.

När festligheterna var över och föreningen packat ihop högtalaranläggning m m och städat av området kom regnet. Vilken sagolik tur vi hade!

     

     

     

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Login