Klubbhusets slutliga arkitektur är fastställd och godkänd av berörda myndigheter och byggnationen har startat.

Byggnaden blir typisk för Skåne och Öresundsregionen. Huvudbyggnaden är en stor, tung byggnad i rött tegel, har stora fönsterpartier och pampig granittrappa upp till entrén som är en stor träport med omgärdande glas. De två delarna på byggnaden som sticker ut från mittkroppen åt norr, mot entrésidan och innehåller omklädningsrum, får en yta av puts och blir något lägre an huvudbyggnaden. 

 

Byggnaden har för övrigt hel källare, ca 1 200 kvm, avsett för golfbilar, teknikrum, förråd, bagförvaring och ett extra omklädningsrum för stortävlingar. En nedfart och en uppfart byggs med utvändig spolplatta för biltvätt på nedfarten. Bottenvåningen, entréplanet, har vapenhus, foajé, reception, shop, omklädningsrum, golfbar, kök, två matsalar samt stor stensatt terass med tydlig närhet till banan. Ytan är ca 940 kvm med en underbar rymd då takhöjden blir nästan 4 meter.

Till våning ett leder en stor pampig trappa med avsats, eller hiss. På denna våning finns sammanträdesrum, kontorsrum och 8 suiter på 60 - 70 kvm med utsikt mot banorna. Också här härlig rymdkänsla med över 3 meters takhöjd. Våning 2 eller vindsvåningen kommer att ha 7 suiter på ca 70 kvm. Alla suiter har golfvue.

 

 

De invändiga materilavalen är också typiska för en skånsk byggnad av denna sort. Sten och trä, sandsten och ask, samt bar- o servicediskar av natursten och ädelträ. Som lite kuriosa kan vi berätta att skåpen i omklädningsrummen blir bredare än standard för att en väska skall komma in utan ställas på tvären, får sådan höjd att såväl skor, väska och kostym på galge får plats utan att hänga på varandra! Dörrarna blir av mahogony.

Utvändigt sten på terassen, såväl fasta som mobila häckar, tartanbeläggning på vissa gångar samt planteringar och gräs. Ett naverlönnträd kommer att planteras i anslutning till klubbhuset. Trädet är typiskt för Svedala Kommun vars vapen innehåller tre lönnlöv från just naverlönn! Trädet är skänkt av Svedala Rotaryklubb.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Login