HOPPET ÖVERGER OSS INTE.

Information angående ombyggnad av Malmövägen, Kölnan – Bara

Det har länge sett dystert ut för oss att få Malmövägen ombyggd med högre standard.
Under hela 2009 har vi fått besked från Trafikverket (tidigare Vägverket) att vägen får en ny sträckning som kostar mer än 80 mkr samt att det inte finns några pengar. Vi kan inte heller förvänta oss några medel inom de närmast 20 år. Alla stora väginvesteringar i Skåne är noterade i en RTI-planen, som är ”rullande ” under en 10-års period. Alla ledande kommunpolitiker i Skåne är med och prioriterar dessa vägprojekt. I detta sammanhang tror vi att vi kommer till korta.

Skam den som ger sig

Under 2009 tog vi i villaföreningen fram ett ombyggnadsförslag av vägen (har tidigare varit redovisat på www.baraportalen.com) och översände dessa skisser till Trafikverket och Malmö stad. Efter flera påstötningar lovade Trafikverket att analysera vårt förslag.

Under februari månad 2010 fick vi svar att det var fullt möjligt att i princip genomföra ombyggnaden enligt förslaget. Likaså fick vi reda på att ombyggnadsprojektet inte var större än att det kunde hanteras i RTI-planen under rubriken ”Ej namngivna projekt”. Projekt under denna rubrik beslutas inte av politiker utan enbart av tjänstemän. Se även vårt brev till Region Skåne dat 2010-04-05.

I våra ansträngningar och argumentationer har vi fått hjälp av Bara Mineraler med brev och av bussförarna på linje 142 med namninsamling. Se bilagt brev och upprop. Enligt denna information vi fått är projektet nu infört under rubriken ”Icke namngivna projekt” och vunnit en viss acceptans vilket gör att ombyggnad av vägen ser betydligt hoppfullare ut nu än tidigare.

Bara 2010-05-07
Bengt Ohlsson
Ordf.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Login