Proffsgolfanläggning med banor av världsklass. Det vattnas i munnen på golfentusiaster, näringsidkare, kommunekonomer och Barabor när PGA:s golfplaner för Bara kommer på tal. Med det finns några hinder kvar innan planerna kan bli verklighet.

På tisdag, blir det ytterligare information och mycket tyder på att mötet i Barakulien blir välbesökt. Svenska golfproffsorganisationen PGA ska för första gången på plats konkretisera tankarna på anläggningen mellan Bokskogen och Malmövägen och alla är välkomna.

Barabon och biträdande stadsantikvarien Anders Reisnert kommer att finnas där. Men han tillhör inte de odelat positiva. Tvärtom - han är väldigt kluven till projektet.

- Det här är ett av de svåraste ärenden jag jobbat med, säger han. Anders Reisnert jobbar på Malmö kulturmiljö som fått i uppdrag av PGA att ta fram en kulturmiljöutredning. Den kommer sedan att användas om länsstyrelsen ska ta formell ställning till mångmiljonprojektet. Det i sin tur görs inte innan markägaren Malmö stad sagt ja till att arrendera ut marken till PGA. Tekniska nämnden i Malmö är positiv och den 3 december ska kommunstyrelsen i Malmö bereda ärendet. Den 17 december fattar Malmöpolitikerna beslut.

Läs mer på Sydsvenskan.se

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Login