Efter arton månader utan bensinmack har Alexandros Kiotseridis fått tillstånd att åter sälja bensin på den delen av marken där Peab planerar bygga nya höghus i Bara. Medan byggjätten Peab planerar för höghus med byggstart i höst på området där macken fanns har gatuköksägaren Alexandros Kiotseridis fått kommunens tillstånd att åter börja sälja bensin på samma plats.  – Det var märkligt, det har vi inte en aning om. Vi är ju beredda att köpa hans fastighet till ett bra bud. Vi kan inte ha en bensinstation där, säger Peabs projektchef Peter Hörnlund.

Fast ännu på torsdagen hade Alexandros Kiotseridis inte fått något bud från Peab.
Däremot ska han under våren åter sätta upp två bensinpumpar och åter öppna stationen. Kommunens bygg- och miljönämnd har gett klartecken. Därefter återtages bensinförsäljningen, som upphörde hösten 2006. Då bröts kontraktet med förre leverantören, som tog ned sina pumpar. Kort därefter gick leverantören i konkurs.

Sedan dess har kiosken med gatukök varit utan bensinförsäljning, vilket har pressat lönsamheten. – När bensinkunderna försvann förlorade vi också en del av försäljningen i gatuköket, säger Alexandros Kiotseridis. Under tiden har byggbolaget Peab och kommunen sedan våren 2007 förhandlat om det stora bostadsprojektet i Bara, där fyra höga bostadshus ska byggas direkt norr om Malmövägen.

Läs mer på Sydsvenskan.se

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Login