Anläggningen av den första etappen går enligt planerna och enligt PGA of Sweden så följer man tidplanen, detta trots den väldigt blöta sommaren förra året och det merjobb som orsakades av vandalisering. Situationen räddades av den milda eftersommaren och hösten. Gräset har utvecklats mycket bra och Fairway och Greener är torra, man har även påbörjat arbetet med Lakes Course, där man jobbat främst med dräneringen

Dräneringen och sandkappan är av en enastående hög kvalitet, vi har hittat rätt på alla sätt. Fram till idag har vi på Links Course sått alla 18 greenerna och tees på 6 av hålen. Vi har också sått 30 ha sandkappade områden, vilket inkluderar alla fairways, semiruffar, approachområden till greenerna, områden runt greenerna samt alla bunkerbankar. Dessutom är ruffarna på 4 av hålen sådda. De sådda områdena har, trots det regniga vädret 2007, utvecklats mycket bra. Den senaste baninspektionen, som gjordes den 16 januari, visar att alla ytor hittills klarat vintern exceptionellt väl, vilket ger oss en fantastisk grund för det fortsatta arbetet under 2008. Allt talar därmed för att banan kommer att vara i en utmärkt kondition när vi öppnar våren 2009.
På Driving Range med övningsområden och sju av hålen på Lakes Course har den grundläggande Shapingen gjorts. Tre av dessa sju hål har vår Head Shaper, Pete Scott, arbetat extra med vilket ger oss en underbart trevlig indikation över den kontrasterande stil Lakes Course har mot Links Course. Skillnaden i stil kommer att bli en härlig och spännande upplevelse för golfarna.

Konstruktionen av klubbhuset pågår för fullt och nu kan man även tydligt se banorna på Links Course från Malmövägen. Arbetet med anläggningen av banorna kommer att återupptas nu i vår. Planen är fortfarande att Links Course skall öppnas i Maj 2009, även första halvan av Lakes Course (bana 1-9) beräknas vara spelklara då.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Login