I december minskade energianvändningen med ca 8 procent i Sverige och sedan juni 2022 har två tredjedelar av alla småhusägare energieffektiviserat sina hem. De vanligaste åtgärder har varit byte till LED-belysning, tätning av fönster och dörrar eller uppgradering av värmesystemet.

För mer information, klicka vidare på länken: https://www.svedala.se/paverka/nyheter/2023/februari/sankt-energiatgang/

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Svedala kommun och lokalpolisen har beslutat att arbeta tillsammans med det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet. Igår undertecknade parterna en överenskommelse om samverkan som gäller från 2023 och fram till 2026.

Lars-Gunnar Björnqvist, chef för lokalpolisområde Trelleborg, var på plats i Svedala igår och skrev under överenskommelsen tillsammans med Linda Allansson Wester (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Årets trygghetsmätning som kom i november visade det bästa resultatet sedan 2013, och tryggheten ökade också för andra året i rad. Svedala är en trygg kommun att bo, leva och verka i. Med vårt nya samarbete med polisen ska det fortsätta att vara så. Detta är ett prioriterat arbete, säger Linda Allansson Wester.

Läs hela artikeln här: https://www.svedala.se/paverka/nyheter/2022/december/samarbete-med-polisen/

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vad händer efter att vallokalerna stängt och rösterna är räknade? Här förklarar vi!

Valdagen

Under valnatten räknade valdistrikten rösterna och skickade resultatet till länsstyrelsen. Detta preliminära resultat ser du nu på Valmyndighetens webbplats, som uppdateras i takt med att fler valdistrikt rapporteras in.

Webbplats Valmyndigheten

Uppsamlingsräkningen

Uppsamlingsräkningen, eller onsdagsräkningen, sker på onsdag 14 september. Då räknar valnämnden i Svedala kommun de röster som inte räknades under valnatten. Framför allt de förtidsröster som lämnats i andra kommuner under valhelgen och brevröster från utlandet.

Valnämndens preliminära rösträkning är offentlig och kan följas på plats i Naverlönnsalen i kommunhuset med start kl 09:30. Vid behov kan räkningen fortsätta på torsdag 15 september. Efter att uppsamlingsräkningen är genomförd skickar valnämnden rösterna vidare till länsstyrelsen, som kontrollräknar samtliga röster.

Valresultat

Alla tre valen brukar vara färdigräknade cirka tio dagar efter valdagen. Då vet vi hur det nya kommunfullmäktige i Svedala kommun ser ut. Vi publicerar Länsstyrelsens protokoll med slutlig rösträkning och mandatfördelning på vår digitala anslagstavla här på svedala.se.

Digital anslagstavla med kungörelse

Nya kommunfullmäktige

Den 19 oktober sammanträder nya kommunfullmäktige. På detta möte behandlas​ följande ärende:​

  • Val av ordförande, 1:e samt 2:e vice ordförande för kommunfullmäktige​.
  • Val av ledamöter och ersättare samt ordförande och vice ordförande i valberedningen.

Nämndernas nya mandatperiod böjar gälla från och med den 1 januari 2023.

Text hämtad från Svedala kommuns hemsida: https://www.svedala.se/paverka/nyheter/2022/september/valresultatet-2022/

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Vi söker akvarellmålare som är sugna på att ställa ut sina alster i september. Så greppa penseln, dra fram färglådan och spänn era papper för att låta er inspireras under semestern! Val av motiv är fritt men till just denna utställningen vill vi se akvarell som huvudsaklig teknik (mixed media går bra om det är övervägande akvarell).

När? 3 & 4 samt 10 & 11 september klockan 11-15.Var? På Galleri KVIS så klart. Hur? Du anmäler dig senast 24 augusti på länken: https://forms.gle/os5h3v9mHBMXkvy16.

Inlämning av tavlor sker kl.17 söndagen 28 augusti. Då skriver du även upp när du kan hjälpa till att vakta utställningen och agera gallerivärd. Kostnaden för att ställa ut är endast 150kr och så måste du se till att din medlemsavgift för 2022 är betald. Upphängningsanordning ska finnas på baksidan av dina akvareller och de ska även vara märkta med namn och pris. Ha en skön och inspirerande målarsommar!

Med vänliga hälsningar
GALLERI KVIS
styrelsen
via
Christina Karlsson
Ordförande
GALLERI KVIS
Besöksadress: Grönegatan 9, 233 31 SVEDALA
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Det är just nu väldigt torrt och risken för skogsbrand är hög i Svedala kommun. Kommunen avråder därför starkt från att göra upp eld i skog och mark.

Om du ändå vill grilla är det viktigt att vara mycket försiktig. Grilla endast på fasta grillplatser och ha alltid vatten nära till hands.

Du vet väl om att appen Brandrisk Ute finns till för dig! Den hjälper dig att hålla koll på brandrisken där du befinner dig, om det är förbjudet att elda och hur du ska tänka för att elda säkert i naturen.

Läs mer på MSB:s (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) webbplats: Brandriskprognoser och brandriskkartor

Länk till Svedala kommuns hemsida: https://www.svedala.se/paverka/nyheter/2022/juli/var-forsiktig-vid-grillning-och-eldning2/

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Välkomna att fira valborg på Värbytorget, Bara mellan kl 14.00 - 15.00

Det är Värby Församling och PRO Bara som välkomnar Dig/Er.
Vårliga majsånger framförda av församlingens kyrkomusiker Ann-Sofie Gribel.
Det bjuds på fika vid tillfället.
Välkomna
Ann-Magreth A o Bodil P
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Ett nytt servicecenter med ”en väg in” till Skatteverket, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Arbetsförmedlingen öppnar den 5 april i Entré.

Den 5 april öppnar Malmös tredje servicecenter efter Rosengårds och Centrums servicecenter (Kattsundsgatan 7). Det nya servicekontoret ska avlasta Malmös två befintliga servicekontor och öka service och tillgänglighet till de tjänster som myndigheterna erbjuder.

På Statens servicecenter kan besökare, bland annat få hjälp att använda e-tjänster, fylla i blanketter och ansökningar samt få information om dina pågående ärenden. Det nya centret vid Värnhem kommer också att erbjuda nationella ID-kort för den som har bokat tid innan besök.

Vid invigningen, som sker 4 april, deltar statsrådet och civilminister Ida Karkiainen, landshövding Anneli Hultén, Statens servicecenters generaldirektör Åsa Lindh och deltagare från Skatteverket, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Arbetsförmedlingen.

Adress: Entré, Fredsgatan 21.

Öppet: Måndag-fredag kl. 10-16.00.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Förra året visade polisens trygghetsmätning att Svedala kommun har de bästa trygghetssiffrorna på många år. Men vi lutar oss inte tillbaka - nu vill vi ha din hjälp för att bli bättre. I den digitala trygghetsvandringen kan du komma med förslag som ökar tryggheten.

Var tycker du att det är otryggt i vår kommun? Med hjälp av e-formuläret Digital Trygghetsvandring vill vi ta in dina synpunkter för att hjälpa oss i vårt trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete.

Du pekar ut på en karta var du känner dig trygg eller otrygg. Det kan till exempel handla om en otrygg plats, osäker trafiksituation, skadegörelse/klotter, nedskräpning, skrymmande växlighet, belysning, behov av underhåll på allmän plats och andra saker som man vill fästa uppmärksamhet på.

Du har fram till 31 mars 2022 på dig att fylla i formuläret. Efter det sammanställer vårt Råd för trygghet och folkhälsa en rapport och tar fram förslag på åtgärder.

OBS! Detta e-formulär ersätter inte tips till Polisen på 114 14. Ring alltid 112 vid akuta ärenden; det gäller om att du ser någon som håller på att begå ett brott.

 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Fler artiklar...

Sida 1 av 152

Första
Föregående
1
Annons
Annons

Login