Trots att ungdomsparlamentet funnits i tre år känner många ungdomar inte till att de faktiskt har en möjlighet att vara med och påverka.

När parlamentet träffades nyligen så enades man om att satsa 20 000 kronor på marknadsföring. Mötesordförande Elin Karlsson uppmanade alla att gå ut i klasserna och snappa upp alla bra idéer. Elin Karlsson hade själv föreslagit att parlamentet skulle satsa 10 000-20 000 kronor på att marknadsföra sig själv. Beslutet blev att satsa 20 000 kronor. Parlamentet kommer också att kunna få kostnadsfri hjälp av Svedala kommuns informationschef Anna Vroland.

Elin Karlsson har själv varit ute på skolorna för att träffa niorna och berätta om verksamheten i ungdomsparlamentet.  – Få visste att vi fanns. Det tycker jag är anmärkningsvärt eftersom vi funnits i tre år. Vi har inte nått ut till ungdomarna på det sätt som det var tänkt, konstaterade hon.

Läs mer på Skånskan.se

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Kostnadsfri juridisk rådgivning av jurist Görgen Borg.

Medborgarkontoret, Bara bibliotek, tisdagen den 18 november.
Medborgarkontoret, Klågerups bibliotek, torsdagen den 20 november.

Drop in 17.00 – 19.00

Välkommen!

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Det finns en fixartjänst i kommunen som bemannas av Anders Hyllengren. Anders kan hjälpa till med "småfixeri" och trädgårdsarbete. Anders uppdrag har få begränsningar, men uppdragen måste vara rimliga och inte kräva särskilda yrkeskunskaper.

Enligt uppgift har Anders hittills utfört över 1000 uppdrag åt kommunens äldre invånare. Det var ett tag osäkert om tjänsten skulle finnas kvar men insatserna har uppskattats mycket och kommunen har nu gjort tjänsten permanent.

Tjänsten är kostnadsfri. Ring Holmagårdens dagcentral tel 556530 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Med start den 25 oktober delas SvedalaNytt ut till alla hushåll och företag i kommunen. Bladet består av kommuninformation och kommer att delas ut elva gånger per år med uppehåll i juli. Svedala kommun finns inte längre i Lokaltidningen med egna spalter.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Image

Arbetet med kommunens nya website pågår för fullt. Nu bjuder man in allmänheten att titta på hur det ser ut hittills.

Utvecklingen av svedala.se går vidare. Det betyder att vi som arbetar med svedala.se gör det inför öppen ridå. Ibland kommer en sida se lite underlig ut, information kommer att läggas till dag för dag och ny funktionalitet läggs till successivt. Vi har mycket kvar att färdigställa och förändra och om du vill kan du vara med och bidra!

Vidare till nya Svedala.se

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Image 

Eftersom vi vet att det finns ett stort intresse kring vår förbindelsesträcka till Malmö (Bara - Kölnan) och vad som egentligen händer så har vi kontaktat kommunen och bett om lite information.

Enligt kommunens trafikingenjör Anette Bengtsson så har man fortfarande inte nått målsnöret vad gäller förhandlingarna - diskussionerna rör finansieringen. Det handlar dock fortfarande bara om mindre trafiksäkerhetsåtgärder i ett första steg. Breddning eller ny vägsträckning är fortfarande något som bara diskuteras på längre sikt.

Alla Bara-bor som hoppats att den bedrövliga förbindelsevägen skulle förbättras som en del av PGA-projektet får nog ställa in sig på att det kommer att dröja ett bra tag innan något större händer. Vi fortsätter att följa upp och publicera information kring frågan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Måltidsakademien arrangerade på onsdagen "Måltidens dag" i hela Svedala kommun. Det var första gången som kommunen deltog i evenemanget. Menyn var densamma på samtliga äldreboenden och serviceinrättningar där det serveras mat: kantarelltoast, kycklingfilé och marängkaka med bär och vispgrädde. Menyn hade röstats fram av en jury där både vårdtagare, personal, anhöriga och tjänstemän deltagit.

Läs mer på Skånskan.se 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Är du mellan 4-12 år? Gillar du att spela teater?
Vill du hjälpa Annette E-Lindén att göra hennes teaterpjäs färdig?

Söndag 19/10 kl. 15.00 på Barakulien är alla teatersugna barn välkomna på en improvisationsföreställning. Biljetterna kostar 30 kr och bokar gör du på tel 070-23 70 595.

En föreställning med stöd av ABF Malmö

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

En intressant artikel publicerades nyliges av Sydsvenskan som tog upp ämnet PRAO för skolungdomar i vår kommun. Det är förmodligen inte alla som är medvetna om hur stor skillnad det är på hur den biten fungerar idag jämfört med hur det fungerade på 70- och 80-talet.

Eleverna ser helst att dom ges möjlighet att få genomföra sin PRAO på företag som ligger i närheten av deras egna intresseområden. Den möjligheten ges inte för alla idag eftersom PRAO bara får genomföras på kommunala arbetsplatser - något som självklart begränsar valen och möjligheterna.

Eleverna har nu genomfört en protest för att lyfta frågan och för att ge omstädigheterna kring PRAO:n i kommunen uppmärksamhet.

Läs mer i Sydsvenskan.se

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Fler artiklar...

Annons
Annons

Login