Igår drabbades 1600 hushåll i Bara av ett antal strömavbrott, det första kom runt 22.30 och därefter ett antal kortare avbrott under natten. Enligt EON så berodde det första avbrottet på ett kabelfel som åtgärdades. Dom korta avbrotten som därefter kom under natten har berott på andra tillfälliga problem som har återställts automatiskt.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Kommunen informerar:

Det är problem med råttor i Bara samhälle. Var därför noga med att stänga till era soptunnor ordentligt och att inte fylla mer än att locken går att stänga. Matavfall bör endast komposteras i täta komposter (varmkomposter) som inte kan nås av råttor eller möss. Matavfall eller annat som kan dra till sig skadedjur ska inte läggas i en öppen kompost.

Vi försöker nu kartlägga var råttorna rör sig och om möjligt ringa in området. Hör av dig till Margareta Jakobsson, miljöadministratör, på tel 040-40 82 28 eller epost Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen om du ser råttor i byn.

Viktigt att veta är dock att kommunen inte kan gå in på privat mark med åtgärder. Där är du som ägare till din tomt ansvarig för att få bort råttorna genom att lägga ut gift (följ anvisningarna noga) eller genom att kontakta professionella skadedjursbekämpare.

SVEDALA KOMMUN

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

I år är kanske sista året som badgästerna kan bada gratis på friluftsbaden i Svedala och Bara. När kulturutskottet tog ställning i frågan segrade partierna som vill införa inträde. Ett dagskort för barn föreslås kosta tio kronor. Socialdemokraterna har alltid kämpat för att gratisbaden ska fortsätta men blev besegrade i kulturutskottets votering som slutade 5-4.  

S fick stöd av Barapartiet men det räckte alltså inte. Övriga (m, sd och fyp) vill införa avgift. Ett dagskort för barn ska kosta tio kronor och ett för vuxen 20 kronor och ett säsongskort 100 kronor. Men frågan är långtifrån avgjord. Kulturutskottets förslag går nu vidare till ekonomiutskottet och kommer upp i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i höst.

Image

Läs mer på Skånskan.se

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

När solen står på hela dagarna längtar våra trädgårdar efter vatten, vilket har lett till kraftigt ökad vattenförbrukning. Vi vill därför uppmana alla i Bara och Klågerup att vänta med bevattning till efter kl. 22 för att utjämna förbrukningen. Då finns det tryck nog i ledningarna för att få vatten fram till alla i dessa varma dagar!

Svedala kommun
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

För 45 år sedan lanserades Bara som det bilvänliga bostadsområdet på landet. Idag är det influenser från staden som gäller. Bara byggdes upp under privatbilismens genombrottstid. Då handlade planerarnas visioner om ett gott liv utanför städerna. Boende, arbete, handel och fritid skulle ske i olika områden. Mellan dem skulle förflyttningen ske med bil, buss, cykel eller till fots utan att de olika trafikslagen blandades mer än nödvändigt.

I Bara kom tidsandan till uttryck i vidsträckta villaområden och grönytor kring ett centrum med butiker, post, bank, vårdcentral, bibliotek och annan service. Drömmen om det goda livet ser annorlunda ut idag, säger Greger Dahlström vid Fojab arkitekter. Han är en av dem som tillsammans med byggherren Peab format visionen för framtidens Bara.

Läs mer på Sydsvenskan.se

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

   

På det nya området Bantisteln vid västra infarten har nu det första bygget påbörjats.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Barnsomsorgsplatser till minst 60 förväntat nyinflyttade barn krävs i Bara redan under nästa år, visar nya prognoser i Svedala kommun. Därför kan paviljonger avsedda för centralorten Svedala flyttas till Bara för att lösa krisen under 2009. Beslut om den omstuvningen kan fattas redan på kommunstyrelsens sammanträde i juni, tror Kenneth Hovold (s) ordförande utbildningsutskottet i Svedala kommun.

Att de för Svedala tätort tidigare planerade paviljongerna kan användas i Bara beror till viss del på att kommunala Bifrostskolan Smaragden flyttar från Kyrkskolan redan i sommar för att bli friskola i Försäkringskassans tidigare lokaler vid Toftavägen. Därmed blir flera utrymmen, bland annat två klassrum, lediga i Kyrkskolan och kan användas till kommunal förskola. Orsaken till det snabbt uppkomna behovet i Svedala beror till viss del på en felkalkyl. Fler äldre än beräknat har redan flyttat från Bara och sålt sina villor till unga barnfamiljer.

Läs mer på Sydsvenskan.se

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Missa inte Lions loppmarknad i Bara, lördagen den 31/5 klockan 10-14.00

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Image Så här får du Baraportalen som startsida i webläsaren.

Om du använder Internet Explorer så kan du helt enkelt klicka på den här länken

Använder du andra typer av webläsare (Firefox eller Safari exempelvis) så fungerar inte detta med automatik utan man måste då ändra inställningarna i webläsarens inställningar.

Länken nedan leder till en bra sida som beskriver hur man ändrar manuellt för alla aktuella läsare på marknaden (engelsk text)

http://www.simplehelp.net/2006/07/02/how-to-change-your-browsers-start-page/

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Fler artiklar...

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Login