VÄRBY VILLASTAD

 

INTRESSEFÖRENING FÖR VILLAÄGARNA INOM VÄRBYOMRÅDET. 

Bli medlem - utnyttja föreningens förmåner och arrangemang - Årsavgift 60 kronor - Bankgiro nr: 335 - 8108

Kommunstyrelsen 2012-04-20
233 80 Svedala


Strömavbrott i Bara

Värby Villastad är en ideell förening i Bara som har till syfte att ta tillvara villaägarnas intressen. Villaföreningen har ca 600 medlemmar (hushåll, ca 2000 personer) och är en av de större lokala föreningarna i landet.

Föreningen har under många år klagat på de upprepade strömavbrotten här i Bara. I tidigare kontakter med er har Ni förnekat vissa av avbrotten.
Än en gång tillskriver vi Er och ber om förklaring till vad avbrotten beror på och vilka åtgärder som vidtages för att eliminera dessa besvär.

Under de senaste två månaderna har strömbortfallet enligt vår ”logg” registrerat följande:

2012-02-21 02:37:54 - 02:38:25
2012-02-25 22:37:45 - 22:38:16
2012-03-07 07:49:02 - 07:49:30
2012-04-02 20:36:53 - 22:59:33
2012-04-16 19:12:09 – 20:48:30

Det handlar om tre korta och två längre bortfall. De korta är väl så irriterande i dagens elektroniktäta samhälle. Vi vill härutöver redovisa en händelse som vi fått från trovärdig källa. Under den gångna hösten anmälde en fastighetsägare att en gatlykta inte lyste. Efter några dagar kom en reparatör för att undersöka felet. Fastighetsägaren och reparatören talades vid och man konstaterade att det inte hjälpte med ny lampa. Reparatören öppnade då stolpluckan och tog samtidigt tag i stolpen och fick då en kraftig strömstöt. Stolpen var strömförande. Vi vill inte tänka på att vad som kunde ha hänt om ett barn hade tagit tag i stolpen. Stolpen finns alldeles i närheten av Baraskolan. Något fel måste föreligga på vårt elnät och vi ber Er ta tag i saken och genomföra en grundlig analys med lämpliga åtgärder.Det kan väl ändå inte vara så, som det redovisats i tidningarna, att E-on inte vet vad som förorsakat strömavbrotten??Vi vill ha förklaring.

Hälsn. Bengt Ohlsson Ordf.
Beckasingatan 2
233.64 Bara
Tel 44 73 27

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

FÖRSÄLJNING AV JORDFRÄS OCH GRÄSMATTELUFTARE

Auktionen är nu över, tack för visat intresse.

Vinnande bug:

Jordfräs:  1507:-  (Mats)
Gräsmatteluftare   390:-  (Christer)

Villa föreningen har under en längre tid sökt ny värd att husa och hyra ut ovanstående maskiner till medlemmar - men förgäves.Styrelsen har därför beslutat att maskinerna ska säljas på auktion till medlemmar. Försäljningen sker på nätet,  www.baraportalen.com. 

Du som är intresserad har säkert hyrt maskinerna någon gång är också välbekant med dem.

Jordfräs: Honda F 405, 4-takt, vikt 39 kg, bredd 600, motor 0,6 l.

Gräsmatteluftare: Stiga VE 605. Modell 26-2511-11, 1,3 kWh - 10 amp. Handtag något defekt

Med vänlig hälsning

Bengt Ohlsson
Ordf.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Villaföreningen håller som bäst på att förbereda upphandlingen av el och gas. Vi presenterar här en lista på samtliga hushåll som har lämnat in uppgifter som föreningen använder som underlag gentemot leverantörerna

Klicka på Läs mer för att se hela listan (uppdaterad 2012-04-11)

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Bäste Barabo och medlem!

Beträffande inköp av naturgas och el-kraft.

Våra avtal om köp av naturgas och el-kraft upphör att gälla 2012-06-30. Dessa har varit en lönsam affär för oss. Vi i styrelsen tror på idén att går vi samman och köper en stor mängd energi så får vi fördelaktiga priser.

Vi har fått in ca 200 anmälningar om tillsammans 2 GWh för el-kraft och ca 100 anmälningar för naturgas på ca 2 GWh för naturgas. Kolla här på Portalen att Ni är noterad på listan. Vi kommer att uppdatera denna i månadsskiftet april/maj.

Ni kan fortfarande anmäla Er till undertecknad, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Förfrågningsunderlaget är nu utskickat till alla gasleverantörer som finns i landet och till de el-kraftleverantörerna som ligger i topp på allmänna jämförelselistor mm. I början av maj måste vi ha bestämt oss för leverantör.

Följ vår information regelbundet på Portalen.
Ni är väl medlem i föreningen???

Bengt Ohlsson
Ordf.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Artikeln har som rubrik att vägen inte är mer olycksdrabbad än andra vägar och redovisas statistik för de senaste tio åren. Vi som har bott länge i Bara vet att det omkommit ytterligare fem personer sedan Bara började bebyggas på 60-talet.

Vet man detta framstår rubriken som ett hån mot oss i Bara. Trafikverket tycker det är positivt att vi som nyttjar vägen är aktiva och gör vår röst hörd - ”men det har ingen betydelse”. Alla vägar här i landet är till för oss medborgare och inte till för Trafikverket. Det är väl ändå positivt för Trafikverket att ha nöjda trafikanter. Resurser finns. Det är en prioriteringsfråga.

Värby Villastad
Bengt Ohlsson, Ordf.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Fler artiklar...

Sida 2 av 5

2

Login