Baraportalen

Det är ingen gröngöling som tar över som vikarie på positionen som kommunpolis. Med sina 36 år i kåren så är det ungdomarnas situation som ligger honom varmast om hjärtat.

– Det är lite spännande och lite kul att få axla den här rollen. Jag är ju van att vara områdespolis på Söder slätt, men att nu få möjligheten att fokusera på en kommun innebär nya möjligheter, säger Jan Ingvar Nilsson, kommunpolis.

Någon mjukstart blir det inte utan problemen är tydliga
– Just nu har vi några ungdomar som är stökiga. Det handlar om ett 15 stycken som har utmärkt sig sedan i somras. Där måste vår samverkan med andra bli mycket bättre för att vi ska kunna komma till rätta med problemet, säger Jan Ingvar Nilsson.
Det handlar om ungdomar som redan i 13-års åldern har profilerat sig som stökiga. Den senaste tiden har det varit mycket raketer, men annars stör de allmänheten på allmänna platser.
– De här ungdomarna lyder inte vuxna och ser inte dem som auktoriteter, säger Jan Ingvar Nilsson.
Han vet att problemet inte kommer att vara lätt att rätta till, men hoppas på samtal med kommunen, räddningstjänst och trygghetsvärdar.
– Jag hoppas på ytterligare satsningar, säger Jan Ingvar Nilsson.

Läs mer på Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Efter att ha fått nej till bidrag att renovera möllan har Vinninge byalag nu ansökt om att få riva stubbamöllan från 1830-talet.

– Vi skickade in ansökan för omkring en månad sedan men har inte hört något från kommunen än, berättar Bo Gustafsson som är kassör i Vinninge byalag som äger möllan. Möllebyggare har beräknat kostnaden till att renovera det mesta akuta till 250 000 kronor.
– De pengarna har inte vi. Vi har inte fått något gehör från kommunen eller någon annan när vi ansökt om bidrag. Som ägare har vi ett ansvar och eftersom möllan riskerar att rasa ser vi tyvärr rivning som enda utväg.
Stubbamöllan i Vinninge står vid Vinningevägen. Byalaget köpte möllan 2003 eftersom den tidigare ägaren hade planer på att riva den.
– Vi har renoverat en hel del. Vi har stått 25 meter upp i luften för att spika tjärpapp men med ålderns rätt gör vi inte de övningarna längre, fortsätter Bo Gustafsson.
– Vi har ägnat många egna krafter åt möllan men känner att vi nu måste välja en annan utväg.

Läs mer på Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

naturgas

Länk till PDF-dokument:
https://drive.google.com/file/d/0B3V5SqSbriVtbWpTVFpzY1JoY1k/view

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Fler artiklar...

Sida 7 av 442

7

GBP

USD

EURO

Login