Baraportalen

Varje lördag fr o m den 3 februari mellan kl 10.00 - 12.00 har Lions Club Bara insamling av loppisprylar i Gamla Brandstationen i Klågerup.
Första försäljningstillfället blir den 24 mars mellan kl 10.00 - 13.00. Därefter blir det försäljning var 4:e lördag i månaden.
Lions tar emot hushållsartiklar, leksaker, kläder, verktyg, smycken, mindre icke stoppade möbler, böcker etc.
Det skänkta skall vara rent och säljbart.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Nya bostäder byggs i hela kommunen och det innebär också att det behövs flera platser i både förskolor och skolor.

Just nu pågår bostadsbyggandet i både Svedala, Bara och Klågerup. Byggkranar har blivit en vanlig syn och därför måste utbildningsförvaltningen också ha en planering för att det finns platser för nya invånare i förskolor och skolor.
I augusti öppnar Aggarpsskolan i Svedala med plats för 700 elever. Första läsåret blir den en 3-8-skola med drygt 600 elever för att sedan bli en 4-9 skola från höstterminen 2019.
De 300 elever som går i Nya Röda skolan (den delen av gamla Centralskolan som inte rivits) kommer att flytta till Aggarpsskolan i augusti.
– När Nya Röda är tom börjar vi att bygga om den till förskolelokaler. Här kommer det att finnas plats för 120 barn, berättar utbildningschef Johan Lundgren.
– Förskolan ska heta Floraparkens förskola och den beräknas bli klar i januari 2019.

Läs mer på Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Alla gymnasieelever som går i skolor i andra kommuner kommer från och med höstterminen att kunna köpa ett Jojo skola pluskort. Många elever har efterfrågat den här möjligheten och det är tack vare ett initiativ från en elev som detta nu blir möjligt.

Med ett Jojo skola pluskorts går det att åka med Skånetrafiken även på kvällar och helger under terminerna. Många elever som får ett busskort av kommunen har haft det här önskemålet. Att köpa till ett pluskort kostar cirka 500-700 kronor för ett läsår, två terminer. Kostnaden står eleven själv för men det är kommunen som köper in korten. För den som åker mycket tåg och buss blir det betydligt billigare jämfört med om man skulle köpt resorna på ordinarie sätt.
Pluskorten gäller dygnet runt alla dagar, även på lov och helger. Men bara under själva läsåret och inte på sommaren.

Läs mer på Skånskan:

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Fler artiklar...

Sida 9 av 449

9

GBP

USD

EURO

Login