Baraportalen

ventilbyte2019

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Tryckfel i SvedalaNytt på sidan 9 om att en representant från kriminalvården är inbjuden till Allmänhetens frågestund den 12 juni.

Så är inte fallet. Kommunen beklagar felaktigheten.

Vänliga hälsningar Ann-Magreth Albin

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Image

2008-09-26       

Vägverket Region Skåne
Malmö Stad
Gert Inge Schödin
Inger Blomqvist
Box 543
Gatukontoret
291 25 Kristianstad
205 80 Malmö
 

Väg 841, Bara – Kölnans fritidsby


Värby Villastad är en ideell förening i Bara som har till syfte att ta tillvara villaägarnas intressen. Villaföreningen har fler än 600 medlemmar (hushåll) och är en av de större lokala föreningarna i landet.

På rubricerad vägdel har trafikmängden ökat kraftigt under de senaste åren. Vägdelen går igenom ett mycket vackert och rogivande landskap. Trafiken kommer att öka ytterligare då Baras pågående bostadsutbyggnad alltmer framskrider. Sträckan har en trafikintensitet som är nästan lika stor som väg 108. Likaså satsar Malmö stad ytterligare på sin friluftsanläggning i Bokskogen, vilket kommer att orsaka ännu
mer trafik.

Vägverket, Svedala kommun och Malmö Stad har låtit genomföra en förstudie av vägsträckan som WSP Samhällsbyggnad har genomfört i juni 2007. Undertecknad erfar att busschaufförer som trafikerar sträckan är mycket bekymrade över den smala vägen. Bussens avstånd till mötande trafik kan vid vissa tillfällen, vid Kvissle, vara enbart ett par decimeter. Vi vet att busschaufför har anmält situationen till sitt huvudskyddsombud och menar att deras arbetsmiljö vid sådana tillfällen är stressande och olämplig. Tänk Er en frontalkollision mellan buss och lastbil på denna trånga plats!!!!

I förstudien har utredaren redovisat åtgärder i fyra steg. Villaföreningens styrelse har noggrant analyserat förstudien och menar med bestämdhet att vägens huvudmän omgående bör ta sitt ansvar och snarast genomföra samtliga åtgärder t.o.m steg fyra.

Med vänlig hälsning


Bengt Ohlsson
Ordf.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Informationsblad från Svedala kommun utgåva April 1980

Tack till generösa Barabor som delar med sig av intressant material som sparats genom åren. Vi kommer efterhand att digitalisera och publicera artiklar från exempelvis kommunens tidning "Svedala Nytt" som berör Bara .

     

    

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Image 

Öppet hus 5 Oktober

Den 5 oktober har vi Öppet Hus i Värbyhallen mellan 19-21. Kom ner och träna med oss, prata med oss och hjälp oss att bli bättre. Vill du vara med och utveckla BARA GYMPA eller har du funderingar på hur det är att vara ledare? Vi har svaren på alla dina frågor. Snälla alla ni som tycker det är viktigt att vi har gympa i BARA – boka in den 5 oktober i kalendern! Vi bjuder på frukt och vatten.

BARA GYMPA 
www.baragympa.se

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Fler artiklar...

Sida 10 av 291

10

Login